Vælg kylling, hvis du spiser kød

Opskriften på et lavere klimaaftryk i madlavningen er simpel: Spis flere grøntsager og byt rødt kød ud med lyst kød.

I vores vidensunivers finder du både inspiration og fakta, der kan hjælpe dig til mere klimavenlige madvaner.

Spiser du kød? Vælg kylling for klimaet

Klimaaftrykket for kylling ligger meget tættere på plantefars end på oksekød. Så spis grøntsager og lyst kød i stedet for oksekød, hvis du vil gøre en klimaindsats.

Talmaterialet er baseret på Den store klimadatabase, der viser klimaaftrykket for de 500 mest almindelige fødevarer i Danmark. Beregningerne er ikke specifikt for ROSE produkter, men for kylling og andre fødevarer generelt.

Du kan selv sammenligne klimaaftrykket for kylling med andre fødevarer, for eksempel fisk eller gris, på Denstoreklimadatabase.dk

Kilde: CONCITO (2021): Den store klimadatabase, version 1

Her er danskernes største misforståelser om kyllings klimaaftryk

En stor undersøgelse blandt danske forbrugere afslører, at flertallet af os overvurderer kyllingekøds reelle klimapåvirkning.

Læs nu

Influencer Mias asiatiske kødboller

Prøv asiatiske kyllingekødboller med ris og lynstegte grøntsager. En nem og lækker ret, der giver god smag i munden – også i forhold til klimaregnskabet.

Læs nu

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere

Italiensk inspireret kyllingeburger udviklet af Mia Emilie

Se Mia Emilie Perssons opskrift på kyllingeburger med basilikum, parmesan og bagte tomater. En saftig lækkerbisken, hvor hakkebøffen er af kyllingekød.

Læs nu

Inspiration til at spise grønt og godt med kylling

Når du laver mad, kan du gøre en stor forskel for klimaet ved at spise mere plantebaseret og vælge lyst kød frem for rødt kød.

Læs nu

Smagfulde kyllingeretter fra alle verdenshjørner

Drømmer du om mexicanske fajitas eller en spicy thaisuppe, så kan du her få inspiration til spændende og velsmagende kyllingeretter fra verdenskøkkenet.

Læs nu

Sænk klimaaftrykket nemt og hurtigt med kylling

Det behøver ikke være tidskrævende at gøre dine madvaner mindre klimabelastende. Vi har samlet en række hurtige kyllingeretter til hverdagen.

Læs nu

Spis dig mæt og sænk klimaaftrykket med bælgfrugt og kylling

Kylling og bælgfrugter er en god kombi, hvis du vil sænke dit klimaaftryk, men stadig gerne vil spise kød. Få inspiration til lækre retter lige her.

Læs nu

Tre trin: Sådan ændrer du madvaner med adfærdsdesign

Vanens magt er utroligt stærk – ikke mindst når det handler om mad. Her får du tre trin fra adfærdsteorien, der hjælper dig til at ændre dine madvaner.

Læs nu

Friske forårsretter med kylling

En god huskeregel, når du vil spise klimabevidst, er at vælge lokale råvarer i sæson. Så skal maden nemlig ikke transporteres til Danmark fra udlandet.

Læs nu

Forår, sol og pipfyldt påskefrokost

Vi har samlet en række lækre opskrifter til påskefrokosten, der nok skal vække begejstring hos hele familien.

Læs nu