• Produkter
  • Opskrifter
  • Ansvarlighed
  • 100% dansk kylling
  • Om ROSE POULTRY
  • Foodservice
  • Produkter
    • Samlet sortiment
    • Færdigstegt kylling
    • Strimler & Tern
    • Hakket kylling
  • Opskrifter
    • Søg blandt mere end 600 opskrifter
  • Job & Karriere
    • Ledige stillinger
    • Søg uopfordret i vores produktion
  • Ansvarlighed
    • Hjertesager
    • Kylling og klimaet
    • Emballage
    • Klimainitiativer
  • 100% dansk kylling
    • Fødevaresikkerhed
    • Dyrevelfærd
    • Dansk gennem hele produktionskæden
    • Gå efter det danske flag på pakken
    • Rose kyllinger
  • Om ROSE POULTRY
    • Hvem er ROSE?
    • Spørgsmål & svar
    • Nyheder
    • Reklamationer (DK)
  • Kontakt os
    • Reklamationer (DK)
    • Klagomål (SE)
  • Rosekylling.dk
  • Opskrifter
  • Spis dig mæt og sænk klimaaftrykket med bælgfrugt og kylling

Spis dig mæt og sænk klimaaftrykket med bælgfrugt og kylling

Bælgfrugter som bønner, linser og kikærter er sunde, billige, fedtfattige og blandt de fødevarer, der har det laveste klimaaftryk. Derfor er kylling og bælgfrugter en god kombi, hvis du vil sænke dit klimaaftryk, men stadig gerne vil spise kød.

Spis dig mæt og sænk klimaaftrykket med bælgfrugt og kylling

Bælgfrugter spiller en central rolle som del af en sund og mindre klimabelastende kost. Og med rette! Bælgfrugter har nemlig både et lavt klimaaftryk og en række andre fordelagtige egenskaber. De små linser, bønner og kikærter er en glimrende kilde til protein og indeholder mange kostfibre, mineraler og vitaminer.

Derfor er bælgfrugter et fremragende valg, hvis du gerne vil sænke dit klimaaftryk fra maden. Den bedste klimaeffekt får du ved udelukkende at spise plantebaseret, men hvis du gerne vil have kød sammen med bælgfrugterne, så kan du med fordel vælge kylling. Det er nemlig blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk, og kyllingekød udleder i gennemsnit 85 procent mindre CO2e end oksekød.   

I mange andre lande er bælgfrugter en fast del af basiskosten, men her i Danmark er vi mindre rutinerede i at inkludere dem i vores måltider og madkultur.

Hvad er egentlig en bælgfrugt?

Bælgfrugter er ”bønner, linser og kikærter og sådan og det”, som det lyder i den populære musikvideo fra Fødevarestyrelsen. Nærmere bestemt tæller sorte, brune og hvide bønner, kidneybønner, edamamebønner, linser og kikærter med som bælgfrugter. 

Mere overraskende regnes grønne bønner og grønne ærter ifølge de officielle kostråd ikke som bælgfrugter. Men trods det, så er der stadig god mulighed for at få masser af variation i din kost med de mange forskellige typer bælgfrugter.

Hold styr på tilberedningen

Du kan både købe bælgfrugter som konserves, tørrede og på frost. Tørrede bælgfrugter skal ligge i blød i nogle timer eller natten over, før de er klar til brug, så husk at følge anvisningen på pakken, når du bruger bælgfrugter i maden.

Heldigvis findes der masser af spiseklare bælgfrugter i butikkerne, så du kan som regel altid finde et godt alternativ, hvis du vil være fri for at bekymre dig om iblødsætningen.

 
Del
Print

Opskrifter med kylling og bælgfrugter

OM ROSE POULTRY

  • Historien bag ROSE
  • Job & Karriere
  • Spørgsmål & svar
  • Reklamationer
  • Klagomål (SE)
  • Kontakt os
  • Nyheder

PRODUKTER

  • ROSE-sortimentet

OPSKRIFTER

  • Søg blandt alle 600 opskrifter
  • Opskrifter med hakket kylling
  • Opskrifter med færdigstegt kylling

100% DANSK KYLLING

  • DYREVELFÆRD
  • FØDEVARESIKKERHED
  • DE DANSKE ROSE-KYLLINGER
  • GÅ EFTER DET DANSKE FLAG PÅ PAKKEN
  • DANSK GENNEM HELE PRODUKTIONSKÆDEN
  • VORES DANSKE LANDMÆND

ANSVARLIGHED

  • HJERTESAGER
  • KLIMAINITIATIVER
  • KYLLING & KLIMAET
Kontakt os
  • Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter
  • Cookie- og privatlivspolitik for ROSE POULTRY
  • Adfærdskodeks for ROSE POULTRY