• Produkter
  • Opskrifter
  • Ansvarlighed
  • 100% dansk kylling
  • Om ROSE POULTRY
  • Foodservice
  • Produkter
    • Samlet sortiment
    • Færdigstegt kylling
    • Strimler & Tern
    • Hakket kylling
  • Opskrifter
    • Søg blandt mere end 600 opskrifter
  • Job & Karriere
    • Ledige stillinger
    • Søg uopfordret i vores produktion
  • Ansvarlighed
    • Hjertesager
    • Kylling og klimaet
    • Emballage
    • Klimainitiativer
  • 100% dansk kylling
    • Fødevaresikkerhed
    • Dyrevelfærd
    • Dansk gennem hele produktionskæden
    • Gå efter det danske flag på pakken
    • Rose kyllinger
  • Om ROSE POULTRY
    • Hvem er ROSE?
    • Spørgsmål & svar
    • Nyheder
    • Reklamationer (DK)
  • Kontakt os
    • Reklamationer (DK)
    • Klagomål (SE)
  • Rosekylling.dk
  • Opskrifter
  • Erstat hakket oksekød med kylling

Erstat oksekødet med kylling

Heldigvis behøver du ikke at droppe kødet helt for at spise mindre klimabelastende. Fjerkræ, som for eksempel kylling, er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.

Erstat oksekødet med kylling

Ønsker du at mindske dit klimaaftryk, kan du skifte oksekødet ud med kylling. Hakket kylling kan nemlig erstatte hakket oksekød i dine favoritretter – uden at du behøver gå på kompromis med smag eller saftighed. 

Kylling udleder 85 procent mindre CO2 end oksekød. Og klimaaftrykket fra kylling ligger meget tættere på plantefars end oksefars.*

Du behøver ikke droppet kødet helt for at gøre en klimaforskel. Kylling udleder nemlig 85 procent mindre CO2e end oksekød. Så blot ved at udskifte kødet i dine oksekødsretter kan du gøre en forskel for klimaet.

Her giver vi 5 lækre opskrifter på hverdagsklassikere med oksekød, der fungerer glimrende med kylling.

Det gør en forskel for klimaet og den globale opvarmning, hvad du putter i munden. Vidste du for eksempel, at hakket oksekød ifølge Den store klimadatabase fra CONCITO udleder 8 gange så meget CO2e som hakket kyllingekød? Og at klimaaftrykket fra kylling ligger meget tættere på plantefars end oksefars?

Klimaaftrykket fra en danskers mad og drikke svarer til cirka 3 ton CO2e og her fylder kød - især rødt kød - mest i det samlede regnskab. Så opskriften på et lavere klimaaftryk er simpel: flere grøntsager, mindre rødt kød og mere lyst kød.

*Gennemsnitligt klimaaftryk for henholdsvis oksekød og kyllingekød: CONCITO (2021): Den store klima­database, version 1.

Beregningerne er ikke specifikt for ROSE produkter, men for kylling og andre fødevarer generelt.

Del
Print

5 oksekødsklassikere tilberedt med kylling

OM ROSE POULTRY

  • Historien bag ROSE
  • Job & Karriere
  • Spørgsmål & svar
  • Reklamationer
  • Klagomål (SE)
  • Kontakt os
  • Nyheder

PRODUKTER

  • ROSE-sortimentet

OPSKRIFTER

  • Søg blandt alle 600 opskrifter
  • Opskrifter med hakket kylling
  • Opskrifter med færdigstegt kylling

100% DANSK KYLLING

  • DYREVELFÆRD
  • FØDEVARESIKKERHED
  • DE DANSKE ROSE-KYLLINGER
  • GÅ EFTER DET DANSKE FLAG PÅ PAKKEN
  • DANSK GENNEM HELE PRODUKTIONSKÆDEN
  • VORES DANSKE LANDMÆND

ANSVARLIGHED

  • HJERTESAGER
  • KLIMAINITIATIVER
  • KYLLING & KLIMAET
Kontakt os
  • Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter
  • Cookie- og privatlivspolitik for ROSE POULTRY
  • Adfærdskodeks for ROSE POULTRY