Erstat oksekødet med kylling
Heldigvis behøver du ikke at droppe kødet helt for at spise mindre klimabelastende. Fjerkræ, som for eksempel kylling, er blandt de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk.
Ønsker du at mindske dit klimaaftryk, kan du skifte oksekødet ud med kylling. Hakket kylling kan nemlig erstatte hakket oksekød i dine favoritretter – uden at du behøver gå på kompromis med smag eller saftighed.
Kylling udleder 85 procent mindre CO2 end oksekød. Og klimaaftrykket fra kylling ligger meget tættere på plantefars end oksefars.*
Du behøver ikke droppet kødet helt for at gøre en klimaforskel. Kylling udleder nemlig 85 procent mindre CO2e end oksekød. Så blot ved at udskifte kødet i dine oksekødsretter kan du gøre en forskel for klimaet.
Her giver vi 5 lækre opskrifter på hverdagsklassikere med oksekød, der fungerer glimrende med kylling.
Det gør en forskel for klimaet og den globale opvarmning, hvad du putter i munden. Vidste du for eksempel, at hakket oksekød ifølge Den store klimadatabase fra CONCITO udleder 8 gange så meget CO2e som hakket kyllingekød? Og at klimaaftrykket fra kylling ligger meget tættere på plantefars end oksefars?
Klimaaftrykket fra en danskers mad og drikke svarer til cirka 3 ton CO2e og her fylder kød - især rødt kød - mest i det samlede regnskab. Så opskriften på et lavere klimaaftryk er simpel: flere grøntsager, mindre rødt kød og mere lyst kød.
*Gennemsnitligt klimaaftryk for henholdsvis oksekød og kyllingekød: CONCITO (2021): Den store klimadatabase, version 1.
Beregningerne er ikke specifikt for ROSE produkter, men for kylling og andre fødevarer generelt.