• Produkter
  • Opskrifter
  • Ansvarlighed
  • 100% dansk kylling
  • Om ROSE POULTRY
  • Foodservice
  • Produkter
    • Samlet sortiment
    • Færdigstegt kylling
    • Strimler & Tern
    • Hakket kylling
  • Opskrifter
    • Søg blandt mere end 600 opskrifter
  • Job & Karriere
    • Ledige stillinger
    • Søg uopfordret i vores produktion
  • Ansvarlighed
    • Hjertesager
    • Kylling og klimaet
    • Emballage
    • Klimainitiativer
  • 100% dansk kylling
    • Fødevaresikkerhed
    • Dyrevelfærd
    • Dansk gennem hele produktionskæden
    • Gå efter det danske flag på pakken
    • Rose kyllinger
  • Om ROSE POULTRY
    • Hvem er ROSE?
    • Spørgsmål & svar
    • Nyheder
    • Reklamationer (DK)
  • Kontakt os
    • Reklamationer (DK)
    • Klagomål (SE)
  • Rosekylling.dk
  • Om ROSE POULTRY
  • Spørgsmål & svar

Spørgsmål og svar til ROSE Kylling

Få svar på ofte stillede spørgsmål

FØDEVARESIKKERHED

Er ROSE Kylling sikkert at spise?

Vores to danske fabrikker i Vinderup og Skovsgaard er begge BRCGS AA certificeret. Det blev de ved anmeldte audits i maj 2024. BRCGS anses i branchen som en af de standarder, der stiller de strengeste krav til producenten i forhold til fødevaresikkerhed, dokumentation og hygiejne. Certificeringen giver dig en ekstra forsikring om, at kvaliteten og fødevaresikkerheden i ROSE kylling er helt i top.

Læs mere om vores certificeringer her

Er kyllingekød fra ROSE Kylling salmonellafri?

Dansk kylling er fri for salmonella. Siden 2008 har Danmark haft nultolerance overfor salmonella i kyllingekød og vores unikke restriktive kontrolprogram har givet Danmark særstatus i EU.

Som forbruger kan du være sikker på, at når du køber dansk kyllingekød, så er det testet fri for salmonella.

Læs mere her

Er der antibiotikarester i ROSE Kylling?

Der er ikke antibiotikarester i kyllingekød fra ROSE kylling. 
Hvis en kylling har været behandlet med antibiotika pga. sygdom, vil en tilstrækkelig tilbageholdelsestid sikre, at der ingen antibiotikarester er tilbage i kyllingen på slagtetidspunktet.

Det vil dermed også sige, at alle antibiotikarester er ude af kyllingen, når produktet når køledisken. 

Det er i det hele taget kun ganske få af vores kyllinger, der bliver behandlet med antibiotika. Det er heldigvis sjældent nødvendigt, da vores kyllinger generelt har en høj sundhedsstatus og derfor sjældent rammes af sygdom.

Kun 3,8 % af vores flokke blev behandlet med antibiotika i 2023, og antibiotika bliver kun anvendt, hvis kyllingerne har en behandlingskrævende sygdom. Læs mere her.

Hvad mener I, når I siger, at jeres kyllinger er sunde at spise?

Kyllingekød er magert, en god kilde til protein  og indeholder flest B-vitaminer og mineralerne kalium, fosfor og selen. 

Selve vores danske kyllinger er også sunde. Der er ingen salmonella i danske kyllinger, og kyllingerne i køledisken er altid fri for antibiotika. I det hele taget er fødevarekvaliteten i danske kyllinger meget høj. Hver eneste dag arbejder vi målrettet med at sikre den bedste hygiejne, kvalitet og fødevaresikkerhed gennem hele vores værdikæde.

Du kan læse mere om vores arbejde her.

FØDEVAREKVALITET

Er ROSE kylling dansk?

ROSE kylling er 100% dansk kylling gennem hele produktionskæden. Kyllingerne kommer fra rugeæg lagt af danske høns. Æggene bliver udruget på et dansk rugeri. Kyllingerne opdrættes hos danske kyllingeproducenter, som har særligt fokus på god dyrevelfærd. Foderet til vores kyllinger kommer fra godkendte danske foderstofleverandører og kyllingerne bliver slagtet på vores danske slagteri i Vinderup.

Læs mere om hvert led i vores danske kyllingeproduktion her

Hvorfor skal jeg spise dansk kylling?

Ved at vælge dansk kylling får du ikke kun en smagfuld og nærende proteinkilde, du støtter også et højt niveau af dyrevelfærd.

Alle danske kyllinger går frit omkring i en varm stald, hvor der er tør strøelse. De kan spise og drikke, når de har lyst og har gode muligheder for at udleve deres naturlige adfærd. Danske kyllinger har desuden en meget høj fødevarekvalitet. 

Læs mere om, hvorfor du skal vælge dansk kylling her

Hvordan kan jeg se, om det kyllingekød, jeg køber, er dansk?

Alt ROSE kylling er 100% dansk kylling. Det kan du blandt andet se på det danske flag, vi har sat på emballagen. 

Der kan være dansk kylling i køledisken uden dansk flag på emballagen. Men går du efter det danske flag, så er du 100% sikker på, at du køber dansk kylling. 

Du kan også gå efter det danske  ovale autorisationsnummer bag på emballagen. Vær dog opmærksom på, at der kan være udenlandsk autorisationsnummer på dansk kylling, fordi nummeret refererer til det land, hvor kyllingen er forarbejdet eller pakket. Og der kan ligeledes være dansk autorisationsnummer på udenlandsk kylling, fordi det er forarbejdet eller pakket i Danmark. 

ROSE kyllings produkter har autorisationsnummer ”DK 733” og ”DK 763”. 

Læs mere her

Er der tilsat vand i ROSE kyllings produkter?

Til nogle produkter tilsætter vi en lage. Lagen består hovedsageligt af vand, salt og sukker. 

Vi angiver tydeligt på emballagen, når et produkt er tilsat en lage. I så fald vil der stå ”tilsat vand”. Grunden til dette er, at der i danske lovgivningen står, at vi skal deklarere, når der er tilsat vand i produktet.

Det er oftest brystfilet, som kan blive lidt tør ved tilberedning, da det er en af de mest magre udskæringer på kyllingen. Derfor er det oftest denne udskæring, du kan finde i butikken med mærkningen ”tilsat vand”. Lagen gør det nemmere at gennemstege kyllingen, uden at den bliver tør, hvis den får et par minutter for længe på panden. Dermed sikrer lagen, at du altid får det saftige resultat, du ønsker.

Det er en smagssag og helt op til den enkelte forbruger, om man foretrækker det ene eller det andet. 

Jeg har haft en dårlig oplevelse med jeres kylling, hvordan sender jeg en reklamation?

Vi vil meget gerne høre fra dig, hvis du har haft en oplevelse, der ikke levede op til dine forventninger. 

Du kan indsende din reklamation her. Så undersøger vi sagen og vender tilbage til dig hurtigst muligt.

DYREVELFÆRD

Hvilke typer kylling har I i jeres sortiment?

Hos ROSE POULTRY producerer vi konventionelle kyllinger og to typer velfærdskyllinger (1-hjertet og ECC).
Du kan læse om forskellene her.

Hvad er forskellen på konventionelle kyllinger og langsommere voksende kyllinger?

Hos ROSE POULTRY producerer vi både konventionelle kyllinger og langsommere voksende kyllinger.

Konventionelle kyllinger er af racen Ross 308, der er slagtemodne når de er mellem 34 og 37 dage gamle. Det er dem, der desværre stadig i folkemunde kaldes turbokyllinger. 

De langsommere voksende kyllinger er ROSE 1-hjertede kyllinger og ROSE ECC-kyllinger. De er af racen Rustic Gold og slagtemodne, når de er mellem 41 og 45 dage gamle. 

Alle vores kyllinger, uanset race, lever deres liv under gode kår. I Danmark er vi underlagt nogle af verdens strammeste krav blandt andet til dyrevelfærd. Vores kyllinger er opvokset på danske gårde hos dedikerede danske landmænd, som har stor fokus på kyllingernes ve og vel. 

Du kan læse om forskellen på vores kyllingetyper her.

Producerer I turbokyllinger?

Blandt vores sortiment er konventionelle kyllinger af racen Ross 308, som desværre blandt kritikere omtales som turbokyllinger. Meget af kritikken omkring Ross 308, der blandt andet går på organsvigt og gangbesvær, bygger på problemer, der ligger årtier tilbage, og som ikke gælder for nutidens Ross 308-kyllinger.  

Et omfattende og dygtigt avlsarbejde hos avlsfirmaet Aviagen, hvorfra de danske landmænd får deres kyllinger, har forbedret benstyrken og levedygtigheden hos de konventionelle kyllinger markant gennem de sidste 20 år.

I dag har vi derfor en meget høj trædepudesundhed og en meget lav dødelighed hos alle danske kyllinger, uanset race.  

I Danmark er vi underlagt nogle af verdens strammeste krav til kvalitet, dyrevelfærd, hygiejne og fødevaresikkerhed. Hos ROSE POULTRY tager vi ansvar, og kan stå inde for velfærden hos både vores konventionelle og vores langsommere voksende kyllinger. 

Du kan læse om de forskellige kyllingetyper her.

Jeg har set billeder, der viser forhutlede kyllinger med sparsom fjerdragt? Hvorfor ser nogle kyllinger sådan ud?

Kyllingernes fjerdragt ændrer sig i takt med deres vækst. Som helt små kyllinger er de dækket af bløde dun, der gradvist erstattes med fjer, når de bliver ældre. 

Når man ser billeder af unge kyllinger, hvor fjerdragten endnu ikke er fuldt udvokset, kan man let få det indtryk, at kyllingen er syg, eller at den er blevet hakket af andre kyllinger. Det er ikke tilfældet. I stedet er der tale om en helt naturlig del af kyllingens udvikling. 

Hvem opdrætter slagtekyllingerne?

Bag ROSE POULTRY står 65 danske landmænd, som vi nøje har udvalgt. De modtager kyllingerne direkte fra rugeriet, når de er én dag gamle, og står derefter for opdræt af kyllingerne til de skal slagtes.


Læs mere om vores danske landmænd her

Hvilke forhold lever jeres kyllinger under?

Vores kyllinger opdrættes hos danske landmænd, der alle vægter dyresundhed og -velfærd højt. De passer kyllingerne frem til slagtning og har alle særligt fokus på kyllingernes ve og vel. 

Alle danske kyllinger – uanset type/race - går frit omkring i en varm stald og kan spise og drikke, når de har lyst. 

Læs mere om, hvordan danske ROSE kyllinger opdrættes her 

Hvor stor er dødeligheden blandt danske kyllinger?

Dødeligheden blandt danske kyllinger er på under få procent. 

Kyllinger kan dø af forskellige årsager som infektionssygdomme, foderrelaterede problemer og genetiske faktorer. Grunden til den meget lave dødelighed blandt danske kyllinger er blandt andet, at kyllingerne får den optimale ernæring, korrekt medicinsk behandling, og at de lever under gode og hygiejniske forhold.

Læs mere her

Hvordan håndterer landmanden syge kyllinger?

Vores producenter afliver syge kyllinger i overensstemmelse med gældende dansk lovgivning. Når vi taler om små dyr, er den mest humane metode at vride halsen om på dyrene. Det er den mest skånsomme måde. Når kyllinger vokser til høns, over tre kilogram, skal de bedøves først.

De fleste kyllinger, finder landmanden døde, når han tilser flokken. Kun få kyllinger skal aflives af landmanden selv.

Levedygtigheden blandt danske kyllinger er meget høj. Desværre vil et lille antal kyllinger i en flok dø under opvæksten. Kyllinger kan dø af forskellige årsager som infektionssygdomme, foderrelaterede problemer og genetiske faktorer. 




Hvilket foder får jeres kyllinger?

Foderet til vores kyllinger kommer fra godkendte danske foderleverandører. Dette sikrer en høj kvalitet af foderet, som har de næringsstoffer, kyllingerne har brug for. Vi skifter normalt mellem 3-4 forskellige slags foder afhængig af kyllingernes alder. Alt foderet varmebehandles for at sikre, at foderet er fri for salmonella.

ROSE konventionelle kyllinger og 1-hjertemærkede kyllingers foder består primært af hvede og soja. Derudover er der yderligere ingredienser som f.eks. olie, vitaminer og mineraler. Vores ECC-kyllinger får samme foder, dog tilsat grovfoder. 

Læs mere her

Hvor gamle er kyllingerne, når de slagtes?

Vores kyllinger er slagtemodne, når de er mellem 34 og 45 dage gamle, afhængigt af type. 

Du kan læse om de forskellige kyllingetyper her.

Hvor bliver jeres kyllinger slagtet?

ROSE konventionelle kyllinger og 1-hjertede kyllinger bliver slagtet på vores fjerkræslagteri i Vinderup i Vestjylland.
 

ROSE ECC-kyllinger bliver slagtet hos Rokkedahl Food. 

Hvordan foregår slagtning af kyllinger i Danmark?

Når kyllingerne er klar til slagtning, indfanger vi dem hos landmanden, hvorefter de transporteres i specialbyggede vogne, der sikrer dem de rette forhold.

Slagtningen af vores konventioneller kyllinger samt 1-hjertede kyllinger foregår på vores danske slagteri i Vinderup. Selve slagtningen foregår ved, at kyllingerne hænges op i benene og straks bedøves, så de er helt bevidstløse, inden de slagtes ved at blive ført gennem en automatisk slagtekniv. 

Vores ECC-kyllinger bliver slagtet hos Rokkedahl Food i Himmerland. Her gasbedøves kyllingerne direkte i transportkasserne lige inden slagtning, hvilket af dyrevelfærdsorganisationer anses som den klart mest skånsomme aflivningsmetode.

 

 

Benytter I jer af halalslagtning?

Alle vores kyllinger bliver halalslagtet. Årsagen er, at vi med halalslagtning kan minimere madspild.

Ved at halalslagte vores kyllinger kan vi afsætte kyllingedele, som ikke efterspørges af danske forbrugere, til muslimske lande. Det gælder f.eks. dele såsom fødder og gumper, der ikke er tradition for at bruge i Danmark. I sidste ende reducerer det mængden af madspild betydeligt.

Halalslagtning har ingen indflydelse på dyrevelfærden, da selve slagtemetoden er identisk med ikke-halal. Den eneste forskel er, at en muslimsk slagterimedarbejder overvåger slagtningen og siger en bøn undervejs.

Læs mere her

Hvor lang er transporttiden til slagteriet?

Vores kyllinger får vi fra landmænd, hvis gårde ligger i Jylland og på Fyn. Dermed sikrer vi kortest mulig transporttid for kyllingerne.
Læs mere her

KYLLING OG KLIMAET

Hvad gør I for at reducere jeres aftryk på klima og miljø?

Hos ROSE POULTRY er vi på vej mod at reducere vores klimaaftryk i forsyningskæden.

Reduktion af CO2e-udledninger, øget genanvendelighed af vores emballage og øget biodiversitet via ansvarligt produceret soja er kernen i vores miljømæssige indsats.

Du kan læse mere om vores forskellige tiltag på https://www.rosekylling.dk/baredygtighed--ansvarlighed/klimainitiativer/

I siger, at ”Spiser du kød, så vælg kylling for klimaet”. Hvorfor?

Vi vil gerne informere danskerne om, at kylling er en af de kødtyper, der har det mindste klimaaftryk.

Ifølge CONCITOs "Den store klimadatabase" version 1,2, ligger det gennemsnitlige klimaaftryk for kyllingekød på 3,27 kg CO2e, mens klimaftrykket for eksempelvis røde linser ligger på 3,08 kg. CO2e. Det gennemsnitlige klimaftryk for oksekød ligger på hele 74,84 kg CO2e per kg.

Det betyder, at danske forbrugere ikke behøver omlægge kost fuldstændigt fra animalsk til plantebaseret for at mindske klimaaftrykket. Det kan mindskes betragteligt ved at spise flere grøntsager og bytte det røde kød ud med lyst kød som kylling, kalkun, fisk og skaldyr.

Du kan læse mere om ”Kylling og klimaet” på vores side her

Er der soja i jeres kyllingefoder, og er det ansvarligt produceret?

ROSE POULTRY er medlem af Alliancen for Ansvarlig Soja. Vi har hermed forpligtet os til en stadig større del af ansvarlig soja i vores kyllingefoder.

Vi arbejder på, at vi senest i 2025 vil anvende 100% ansvarligt produceret soja i foderet til vores kyllinger.

Læs mere om vores handlingsplan for ansvarligt produceret soja her

BAG OM ROSE KYLLING

Hvem står bag ROSE kylling?

Bag ROSE kylling står ROSE POULTRY. Vi er en del af Europas næststørste fjærkrækoncern, Plukon Food Group, en privat, hollandsk virksomhed, og en innovativ aktør inden for fjerkræ, måltider og salater, måltidskomponenter og alternative proteiner i Europa. Læs mere om Plukon Food Group her

ROSE POULTRY har hovedkontor i Viby syd for Aarhus. Derudover har vi slagteri i Vinderup, forædlingsfabrik i Skovsgaard og ferskterminal i Struer. Du kan finde kontaktoplysninger på vores lokationer her.

ROSE POULTRY er Danmarks største kyllingeproducent målt på antal producerede og slagtede kyllinger. Vi producerer 100% dansk kylling i høj kvalitet til den danske og svenske detailhandel, foodservice og industrielle kunder. Derudover eksporteres næsten 50 % af volumen til en lang række lande i og udenfor EU.  


Hvad er historien bag ROSE?

ROSE er Danmarks ældste kyllingebrand. Tilbage i 1952 grundlagde Marie Pedersen – også kaldet Hønsemarie – Vinderup fjerkræslagteri, som siden blev til ROSE POULTRY.

I november 2024 blev vores virksomhed opkøbt af Plukon Food Group og i dag er ROSE et dansk kyllingebrand i Plukon Food Group-familien.

Læs mere om vores historie og om vores grundlægger Hønsemarie her 

Hvor mange kyllinger slagter I årligt?

Vi slagter årligt omkring 50 millioner kyllinger. Det sker på vores slagteri i Vinderup. 

Hvor produceres ROSE kylling?

ROSE kyllings konventionelle produkter og 1-hjertede velfærdsprodukter produceres på vores produktionsfaciliteter i Vinderup i Vestjylland og Skovsgaard i Nordjylland. ROSE ECC-kyllinger produceres hos Rokkedahl Food i Himmerland.

  • På vores slagteri i Vinderup slagter, udskærer og pakker vi produkter af konventionelle og 1-hjertede kyllinger til hele verden. Vi slagter årligt omkring 50 millioner kyllinger. Vinderup er vores største produktionsenhed i Danmark med omkring 500 medarbejdere. Her producerer vi primært vores kølede og frosne kyllingeprodukter. Se hele vores sortiment her

  • Den primære aktivitet på vores fabrik i Skovsgaard er produktion af færdigstegte, spiseklare kyllingeprodukter til salg i hele verden. Det er produkter som ROSE stegte kyllingestrimler, ROSE stegte sandwichskiver, ROSE stegte hot wings og ROSE stegt BBQ inderfilet. Se vores sortiment af færdigstegte produkter her. 
    I Skovsgaard har vi ca. 80 medarbejdere ansat i vores produktion. 

  • ROSE ECC-kyllinger opdrættes og slagtes hos Rokkedahl Food i Himmerland. 
Del
Print

OM ROSE POULTRY

  • Historien bag ROSE
  • Job & Karriere
  • Spørgsmål & svar
  • Reklamationer
  • Klagomål (SE)
  • Kontakt os
  • Nyheder

PRODUKTER

  • ROSE-sortimentet

OPSKRIFTER

  • Søg blandt alle 600 opskrifter
  • Opskrifter med hakket kylling
  • Opskrifter med færdigstegt kylling

100% DANSK KYLLING

  • DYREVELFÆRD
  • FØDEVARESIKKERHED
  • DE DANSKE ROSE-KYLLINGER
  • GÅ EFTER DET DANSKE FLAG PÅ PAKKEN
  • DANSK GENNEM HELE PRODUKTIONSKÆDEN
  • VORES DANSKE LANDMÆND

ANSVARLIGHED

  • HJERTESAGER
  • KLIMAINITIATIVER
  • KYLLING & KLIMAET
Kontakt os
  • Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter
  • Cookie- og privatlivspolitik for ROSE POULTRY
  • Adfærdskodeks for ROSE POULTRY