Influencer Mia asiatiske kødboller
Mia Emilie Persson deler her sin opskrift på asiatisk inspirerede kyllingekødboller serveret med ris og lynstegte grøntsager. En nem og lækker ret, der giver god smag i munden – også i forhold til klimaregnskabet, fordi kylling er blandt de kødtyper med det mindste klimaaftryk.
Når Mia rejser, elsker hun at udforske andre kulturer, smage de lokale retter og blive inspireret til at genskabe eller nyfortolke maden hjemme i sit eget køkken. Særligt det asiatiske køkken holder hun rigtig meget af.
På Mias profil på Instagram, TikTok og YouTube deler hun how-to videoer og daglig inspiration til mad fra verdenskøkkenet.
Hvis du selv har lyst til lidt asiatisk stemning derhjemme, kan du prøve Mias lækre opskrift på asiatiske kyllingekødboller med frisk ingefær, serveret med lynstegte grøntsager og en lækker soyasauce.
Disse kødboller er rigtig nemme at lave, hvis du bager dem i ovnen i stedet for at stege dem på en pande. Farsen skal blot æltes sammen og så formes kødbollerne og placeres på en bageplade i ovnen. Resultatet bliver fine gyldne kødboller som disse.
Imens kødbollerne bages, røres soyasaucen, grøntsagerne svitses og der koges ris, hvis du ønsker det til servering. Når kødbollerne er færdige, skal saucen blot hældes over, og så er der serveret!
Asiatiske kyllingekødboller
1. Kyllingekødboller
Ingredienser
- 400 gram hakket kylling
- 1 bundt forårsløg
- 1 spsk revet frisk ingefær
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk soya
- 2 spsk østerssauce
- 1 dl snittet spidskål
- 1 tsk sukker
- 1 frisk chil
- 0,5 tsk salt
- 1 æg
Hak forårsløg, spidskål og chili fint. Riv ingefær og hvidløg på et fint rivejern. Bland alle ingredienserne og form farsen til små kødboller. Placér kødbollerne på en bageplade med bagepapir og bag kødbollerne i ovnen ved 200 grader varmluft i 10-12 minutter.
2. Til servering
Ingredienser
- Kogte ris
- Broccolini – også kendt som aspargesbroccoli
- 1 spsk sesamolie
- 2 spsk soya
- Sesamfrø
- Koriander
Kog ris efter pakkens anvisninger.
Skær broccolinien i grove stykker og steg den på en pande i sesamolie og soya i 2-3 minutter.
3. Sauce
Ingredienser
- 1,5 spsk majsstivelse
- 2 dl vand
- 2 spsk soya
- 2 spsk honning
- 2 spsk sesamolie
- 1 tsk mørk soya
Bland alle ingredienserne sammen på en kold pande. Når majsstivelsen er helt opløst, tændes der for varmen. Giv blandingen et opkog, mens der røres rundt. Tilføj kødbollerne og vend dem i saucen. Anret sammen med ris og grøntsager og drys med sesamfrø.