Sæt hakket kylling på menuen

Kylling er blandt de kødtyper, der har det mindste klimaaftryk. Faktisk er hakket kylling op til 85 % mindre klimabelastende end hakket oksekød*. Benyt derfor hakket kyllingekød i alle de retter, hvor du normalt anvender hakkekød.

Klik ind på vores vidensunivers, vi kalder ’Kylling og klimaet’, hvis du vil vide endnu mere om kyllingens klimaaftryk og få inspiration til klimavenlige madvaner.

Et ekstra plus ved hakket kylling er at kød fra fjerkræ er sundere end kød fra firbenede dyr. Med kylling får du et magert kødprotein med et lavt indhold af mættede fedtsyrer sammenlignet med røde kødtyper.

*Beregninger er baseret på CONCITO (2021): Den store klimadatabase, version 1.

Hakket kylling - et klimabevidst valg

Benyt eksempelvis hakket kylling i lasagne, spaghetti bolognese, frikadeller, boller i karry eller i en saftig kyllingeburger. Muligheder er mange og kun fantasien sætter grænser.

Opskrifter med hakket kylling

Find inspiration til brug af hakket kylling - både i gode gamle klassikere og i helt nye retter.

Denne vej