Sæt dansk hakket kylling på menuen

Brug vores hakkede kylling i lasagne og spaghetti bolognese, til frikadeller og en chiligryde eller overrask familien med en saftig kyllingeburger. Mulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænser. Mangler du inspiration? Gå på opdagelse i vores opskrifter med hakket kylling lige her.

Et ekstra plus ved hakket kylling er, at kød fra fjerkræ er sundere end kød fra firbenede dyr. Med kylling får du et magert kødprotein med et lavt indhold af mættede fedtsyrer sammenlignet med røde kødtyper. Derfor er kylling et sundt og nemt valg til gode proteiner – perfekt i en travl hverdag og til den sunde livsstil.

Skift til hakket kylling i de klassiske kødretter – og mindsk dit klimaaftryk

Kylling er blandt de kødtyper, der har det mindste klimaaftryk. Faktisk er hakket kylling op til 85 % mindre klimabelastende end hakket oksekød*, hvilket gør det ideelt at bruge i de retter, hvor du normalt anvender oksekød.

Besøg vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, hvis du vil vide endnu mere om vores kyllingers klimaaftryk og få inspiration til klimavenlige madvaner.

*Beregninger er baseret på CONCITO (2021): Den store klimadatabase, version 1.

 

 

Opskrifter med hakket kylling

Find inspiration til brug af hakket kylling - både i gode gamle klassikere og i helt nye retter.

Denne vej