Italiensk inspireret kyllingeburger udviklet af Mia Emilie
Mia Emilie Persson deler her sin opskrift på kyllingeburger med basilikum, parmesan og bagte tomater. En saftig lækkerbisken, hvor hakkebøffen er af kyllingekød. Ved at udskifte oksekødet med kylling bliver klimaaftrykket fra kødet i din ret 85 procent lavere.
Mia Emilie Persson var i en alder af blot 17 år finalist i Den store Bagedyst 2019, hvor hun for alvor fik udfordret sine madlavningsevner. Siden da har tingene gået stærkt for det unge talent. Mia elsker at eksperimentere i køkkenet, arbejde med nye smage og måder at lave mad.
Passionen for mad går hånd i hånd med Mias store rejseglæde. At suge nye kulturer til sig er en spiller en vigtig rolle for Mia. Når Mia rejser, elsker hun at udforske andre kulturer, smage de lokale retter og blive inspireret til at genskabe eller nyfortolke maden hjemme i eget køkken.
På Mias profil på Instagram, TikTok og YouTube deler hun how-to videoer og daglig inspiration til mad fra verdenskøkkenet.
Inspirationen har hun blandt andet brugt til at udvikle denne opskrift på italiensk inspireret kyllingeburger med basilikum, parmesan og bagte tomater.
Italiensk inspireret kyllingeburger med basilikum, parmesan og bagte tomater
1. Kyllingebøffer
Ingredienser
- 400 gram hakket kylling
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 50 gram parmesanost
- 1 tsk salt
- Olivenolie til stegning
2. Burgerboller
Ingredienser
Opskrift til 10 store burgerboller
- 25 gram gær
- 3,5 dl lunkent vand
- 2 spsk sukker
- 10 gram salt
- 2 æg
- 700 gram mel
- 100 gram blødt smør
- 1 sammenpisket æg til pensling + lidt olie til formning af bollerne
- Sesamfrø
Opløs gæren i vandet, tilsæt sukker, æg og salt. Tilsæt derefter mel og ælt dejen i 5 min. Tilføj derefter den bløde smør og ælt 5 minutter mere. Lad dejen hæve overdækket i 1 time ved stuetemperatur.
Kom en lille smule olie på hænderne, form bollerne. Placér dem på bageplader med bagepapir, så de har god plads til at hæve.
Lad nu bollerne efterhæve i 1 time. Derefter pensles bollerne med et sammenpisket æg og drysses evt. med sesam.
Bag bollerne ved 240 grader i omkring 12 minutter.
3. Til servering
Ingredienser
- 4 burgerboller
- 500 gram små tomater
- 2-3 store tomater
- Rucola
- En grøn pesto
Halver de små tomater, pladser dem på en bageplade og bag dem i ovnen ved 150 grader i 1 time. Skær de store tomater i skiver. Varm burgerbollerne og saml burgerne med pesto, friske tomater, rucola, kyllingebøffer og bagte tomater.