Opskrifter på mexicansk mad

Mange danskere elsker at spise mexicansk mad, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Mexicansk mad er fyldt med smag og karakter. Her hos ROSE Kylling har vi samlet vores bedste opskrifter, så du kan drømme dig væk til Mexico.

Mexicanske opskrifter

En ægte mexicansk oplevelse med hjemmelavede retter

Det mexicanske køkken er et af de mest populære køkkener i verden, og man kan stort set finde det overalt. Men hvorfor er det mexicanske køkken så populært, og hvordan kan man bevare kvaliteten?

De fleste af os forbinder mexicansk mad med stærk chili, men det er meget mere end det. Det mexicanske køkken er en af de få køkkener, som bruger alle fem smagsløg. Mexicansk mad er nemlig fyldt med smag, farver og lækre krydderier, som formår at kombinere søde, sure, saltede, bitre og stærke nuancer til perfektion. De væsentlige ingredienser ,som du vil finde i det mexicanske køkken, er blandt andet majs, chili, hvidløg, tomater, ris, bønner, avokado, lime og koriander.

Her er 5 tips til at lave ægte hjemmelavede mexicanske retter:

1. Brug friske råvarer.
For at få den bedste smag og kvalitet, skal du bruge friske råvarer. Det er især vigtigt at bruge frisk chili, da det i høj grad er chili, der giver mexicansk mad den karakteristiske stærke smag.

2. Vælg de rette krydderier.
For at få den perfekte smagsoplevelse, er det vigtigt at du vælger de rette krydderier. De fleste mexicanske retter indeholder chili, men der er også andre krydderier, som er lige så vigtige. Nogle af de mest anvendte krydderier i det mexicanske køkken er blandt andet oregano, kanel, kardemomme og koriander.

3. Lad maden trække
For at få den bedste smag og kvalitet, skal du lade maden trække. Det betyder, at du skal lade de færdige retter stå i køleskabet i et par timer, så smagene kan udvikle sig.

4. Skal du have tacos, så spis dem med majstortillas
Der er stor forskel på smagen og konsistensen af de tortillas, vi ser i supermarkederne i dag. En del af dem er lavet på hvede, men vi ser et større udvalg af rigtige mexicanske tortillas lavet på majs. Bonustip: Steg dine majstortillas på panden med lidt smør eller olie, så bliver de ekstra saftige og sprøde.

5. Server maden med en god salat
En af de bedste måder at spise mexicansk mad på er med en god salat. Salaten kan indeholde alt fra grøntsager til frugt og bær, og er med til at give retterne et frisk pust og sødme.

Opskrifter på nem og lækkert mexicansk mad med kylling

Mange mennesker elsker mexicansk mad, men er ikke klar over, hvor nemt det er at lave derhjemme. Med de rigtige opskrifter kan du lave lækker mexicansk mad, der er fuld af smag og farve.

Ingredienser og råvarer er forholdsvis nemme at anskaffe, da vi bruger mange af de samme herhjemme. Ser vi nærmere på kødtyper, er blandt andet kylling en stor del af mange mexicanske retter. Nogle af det mest kendte mexicanske mad med kylling er eksempelvis fajitas, enchiladas og tacos, som alle smager helt fantastisk.

Med kvalitetsmad, skal der også kvalitetskylling. Se vores udvalg af kylling her