Hver dag er taco tirsdag: Lækkert, familievenligt og perfekt til travle hverdage

Har du en lille mexicaner gemt i maven, når det kommer til yndlingsretter? Så er du ikke alene – tacos fra det mexicanske køkken er utrolige populære verden over, og det er der en god grund til.

Andre lækre opskrifter fra det mexicanske køkken

Elsker du også tacos og mexicanske specialiteter?

De mange forskellige retter fra det mexicanske køkken er utrolig smagfulde og oftest rigtig nemme at lave, så alle kan være med, når der skal trylles lækkert mexicansk mad frem fra gryderne.

Af samme årsag er det populære udtryk ”taco tirsdag” opstået, som betyder, at der serveres tacos om tirsdagen. Et koncept både familier og arbejdspladser har taget til sig, og som har nydt stor popularitet, da tacos både er lækre og nemme at fylde med lige præcis det fyld, man godt kan lide. Det er bare at varme de sprøde chips i ovnen og fylde dem med kylling og fyld – så er aftensmaden sikret.

Sådan holder I taco tirsdag derhjemme

Hvis I skal i gang med at holde taco tirsdag derhjemme, er første skridt at blive enige om, at det skal være en fast tradition, så man altid ved, at der skal handles ind og gøres klar til at spise tacos i bedste mexicaner stil. Gør jer umage med at finde på spændende fyld, man kan fylde i sine tacos, så taco tirsdag altid bliver en ny og spændende oplevelse, hvor man prøver nyt, spændende fyld.

I kan også pynte op med mexicanske flag, mexicanske hatte og spille mexicansk musik, så der rigtig bliver slået en mexicansk stemning an fra start. Det er både med til at gøre jeres taco tirsdage sjove og spændende, samtidig med at børnene uden tvivl vil se frem til dagen med stor glæde, fordi de får mulighed for at klæde sig ud og selv være med til at bestemme, hvad der skal i deres tacos.

Inspiration til lækre mexicanske tacos på taco tuesday

Man kan lave tacos på mange forskellige måder – det er kun fantasien, der sætter grænser. Mangler du inspiration til lækre tacos med kylling, kan du både finde lækre kyllingetacos med tomatsalat og cheddar og skønne tacos med coleslaw og BBQ inderfilet i vores opskriftunivers. Med andre ord er der mange forskellige måder at sikre, at der er tacos til enhver smag – også hvis børnene er lidt kræsne eller er svære at få med på taco tirsdag vognen.

Det vigtigste er at gøre sig umage og gå all-in med konceptet, så det ikke kun handler om den lækre mad, men også samværet, hyggen og det spændende ved at prøve nyt mad og udforske nye tilberedelsesmuligheder, så retten konstant smager anderledes. I kan også skifte skallerne ud med bløde tacos, hvis I foretrækker det. Det er helt op til jer og jeres smagsløg.

Taco tuesday som festtema

Skal du holde fødselsdagsfest eller en anden sjov temafest på en hverdag? Det kan fx være i forbindelse med et jubilæum, en firmafest eller en anden særlig anledning? Så er taco tirsdag også et oplagt madtema og udklædningstema for store og små. Er der fx børn med til festen, kan I også hænge en pinata op, så børnene har en sjov aktivitet, de kan hygge sig med.

Ligger anledningen på en torsdag, kan I omdøbe taco tirsdag til taco torsdag – der er med andre ord ingen undskyldninger for at ikke nyde lækre tacos i hverdagen, heller ikke når der skal holdes en sjov temafest på arbejdspladsen, i institutionen, i skolen eller på børnenes fødselsdag derhjemme. Gå all-in med det sjoveste mexicanertema, og glem ikke højdepunktet for festen – nemlig de lækre tacoskaller med himmelsk fyld til enhver smag – velbekomme!