

Tandoori-sesamspyd med æbleagurkesalat og bønnesalat
Samlet arbejdstid: 45 min
Tilberedningstid: 30 min
Forberedelsestid: 15 min
Nem
Tilberedning
Bønnesalat:
- Læg alle bønnerne i en stor skål. Hæld kogende vand over så det dækker og sæt til side i cirka 10 minutter og sigt vandet fra.
- Svits hvidløgene i olien til de er blanke og tilsæt bønnerne. Skru ned for varmen og steg i 7-10 minutter.Vend jævnligt og smag til med salt og peber.
- Skyl de sorte bønner og kom dem i panden de sidste 2 minutter.
Agurkeæblesalat:
- Skær agurk og æbler i tynde skiver (evt. på mandolinjern). Læg dem i en skål med vand og pres en halv lime i vandet – så de ikke bliver brune.
- Før servering hældes vandet fra og den hakkede chili vendes i.
Spyd:
- Træk 1-2 inderfileter på hvert spyd og dyp den ene side i sesamfrø.
- Steg i 3-5 minutter på hver side. Pensel med tandori (rørt med olie) undervejs, og drys med salt og peber.
- Pres en halv lime over spydene og server med de to salater, lime både og evt. lidt brød.


Kylling og klimaet
Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.
Dansk kylling
Vi tager hensyn til dyrevelfærd, miljø, klima og fødevaresikkerhed. Netop dette dedikerede arbejde gør dansk kylling til noget helt særligt.
Vores hjertesager
Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.
Bæredygtighed & Ansvar
Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling
Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Sådan udskærer du din hele kylling
Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Erstat hakket oksekød med hakket kylling
Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.