Sommerlig kyllingebix

Sommerlig kyllingebix

Samlet arbejdstid: 45 min
Tilberedningstid: 25 min
Forberedelsestid: 20 min
Nem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

  1. Skær inderfileterne i stykker på cirka 3 cm. Vend stykkerne med olivenolie, hvidløg, salt og peber.
  2. Skær kartoflerne i halve eller kvarte og steg dem gyldne i smør tilsat lidt olivenolie.
  3. Rens forårsløgene og skær dem i mundrette stykker.
  4. Kom kartoflerne i et fad og hold dem varme.
  5. Steg kylling og forårsløg på panden fra kartoflerne til de er næsten gennemstegte, ca. 5 minutter. Kom kartoflerne tilbage på panden og vend det hele sammen. Smag til med salt og peber og server med høvlet peberrod, spejlæg, ristet rugbrød og rødbedesalat.

Rødbedesalat:

  1. Skræl rødbederne og riv dem groft eller skær dem i papirtynde skiver, hvis du har et mandolinjern.
  2. Rør citronsaft, revet citronskal, honning og olivenolie sammen og smag til med peberrod.
  3. Skær æblerne i tynde både eller riv dem, hvis du har travlt.
  4. Vend rødbede og æble med dressingen og smag evt. til med ekstra peberrod.

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere