Ovnstegt grillkylling  a la 1960

Ovnstegt grillkylling a la 1960

Samlet arbejdstid: 0 min
Tilberedningstid: 0 min
Forberedelsestid: 0 min
Nem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

Kartoflerne skylles og aftørres. Snit derefter et kryds i kartoflerne og drys med salt. Bag i ovnen i ca. 60-80 minutter ved 200 grader (afhængig af kartoflernes størrelse).

Kyllingen renses og duppes tør. Smør derefter med olie både indeni og udenpå, og drys med salt og peber.

Læg kyllingen på en rist over en bradepande eller i et ildfast fad. og steg i ovenen sammen med kyllingen i cirka 60 minutter, til kødsaften er helt klar.

Smørret tages ud af køleskabet, så det bliver blødt. 

Vend det bløde smør med citronsaft og krydderurter (fx: persille, løvstikke, timian, purløg) og sæt smørret tilbage på køl indtil servering.

Opskrifter inspireret af de sidste 7 årtier