Nem indisk butter chicken

Nem indisk butter chicken

Samlet arbejdstid: 30 min
Tilberedningstid: 15 min
Forberedelsestid: 15 min
Nem

Tilberedning

  1. Brun kyllingetern i en gryde eller dyb stegepande i lidt olie eller smør.
  2. Tilsæt ingefær og hvidløg.
  3. Alle øvrige krydderier og garam masala tilsættes og røres godt rundt.
  4. Tilsæt fløde og tomat pasta og lad retten simre et par minutter.
  5. Server med ris, lune naan brød og friskhakket koriander.

Nem opskrift på butter chicken for store som små

Uanset om du er glad for krydrede retter eller ej, så er den indiske klasser en sikker vinder for hele familien, da den ikke er særlig stærk sammenlignet med mange andre indiske retter. Hvis familien slet ikke ønsker retten stærk, kan chilien også helt udelukkes fra retten. De resterende krydderier er ikke decideret stærke, men tilføjer retten en god, krydret smag, som de fleste børn kan lide.

Hvis du vil gøre vores opskrift på butter chicken ekstra børnevenlig, kan du med fordel bage dine egne hjemmelavede naan brød, som er supernemme at lave. Så har de små lækre brød, som de kan dyppe i saucen eller i den tilhørende raita, man også ofte spiser som tilbehør til retten. Det er også en rigtig god måde at involvere børnene i madlavningen, så det bliver et hyggeligt familieprojekt, som hele familien kan samle sig om inden aftensmadstid.

Derfor er indisk butter chicken en sikker vinder

Butter chicken er en af de mest populære indiske retter og er særligt populær i Nordindien, hvor den oprindeligt stammer fra.  Retten er også velkendt på menukortet herhjemme, og det er ikke uden grund:  Indisk butter chicken er nemlig perfekt til en travl hverdag, fordi den er hurtig og nem at lave – og så smager den herligt.

Det er også nemt at lave små ændringer og justeringer i opskriften, hvis et familiemedlem fx ikke kan lide koriander eller chili. Servér blot den hakkede koriander i en lille skål som tilbehør til retten, i stedet for at stryg den finhakkede koriander ud over den varme kyllingeret. Det samme kan gøres med chilien, så den enkelte selv kan bestemme, hvor stærk retten skal være. 

Gode tips til en lækker hjemmelavet butter chicken

Vil du have en hjemmelavet butter chicken, der er mør ud over det sædvanlige? Så kan du med fordel marinere kyllingen i den færdige marinade og lade den stå i køleskabet natten over. Så suger kødet rigtig krydderierne til sig og vil nærmest falde fra hinanden, når du sætter tænderne i den skønne, cremede ret.

Hvis du ikke har prøvet butter chicken før, så er det bare med at komme i gang – så bliver du hurtigt populær derhjemme. Opskriften finder du øverst på siden - velbekomme!

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere