Lemon Chicken & varm kartoffelsalat

Lemon Chicken & varm kartoffelsalat

Samlet arbejdstid: 70 min
Tilberedningstid: 50 min
Forberedelsestid: 20 min
Nem

Tilberedning

  1. Kylling: Kom skal og saft fra citronen i en skål.
  2. Tilsæt pressede hvidløg og pisk med honning, ­eddike, de tørre krydderier og salt og peber.
  3. Kom marinaden og brystfileterne i en plastikpose og sæt på køl i minimum 30 minutter.
  4. Katoffelsalat: Skær kartoflerne ud i mindre stykker, kog dem møre i cirka 20 minutter og lad dem køle af.
  5. Læg kartoflerne i en lille bradepande.
  6. Skær forårsløgene i ringe, halver tomat­erne og hak persillen groft. Halver squashen og skær den skiver.
  7. Kom det hele, sammen med majs, ned til kartoflerne og pres hvidløg over.
  8. Hæld olie over og drys med paprika, salt og peber.
  9. Dæk kartoffelsalaten med sølvpapir og varm i cirka 20 minutter. Gerne uden sølvpapir de sidste 10 minutter, så at den får lidt farve.
  10. Brystfileterne steges cirka 9 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
  11. Server kyllingen og den varme kartoffelsalat med fetaost.

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere