Kyllingelår med figner og pesto
Samlet arbejdstid: 55 min
Tilberedningstid: 35 min
Forberedelsestid: 20 min
Nem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Tænd ovnen på 200° C.
- Rens og skyl forårsløgene og snit dem fint. Pil de yderste blade fra citrongræsstængerne, skræl ingefæren og snit det fint.
- Tilsæt chilisauce, soja, citronsaft og olivenolie og rør marinaden sammen.
- Vend kyllingeunderlårene i marinaden og sæt dem på køl (kan med fordel marineres i et par timer).
- Læg de marinerede kyllingelår i en bradepande og fordel marinaden over lårene.
- Læg fignerne i bradepanden og steg det i ovnen i ca. 25 minutter.
- Rist pinjekernerne på en tør pande.
- Skyl rucolaen og lad den afdryppe på et rent viskestykke.
- Kom rucolaen i blenderen med resten af ingredienser og blend til en lind pesto. Smag pestoen til med salt og kværnet peber. Pestoen må gerne være en anelse bitter.
- Halver de bagte figner og anret dem med de stegte marinerede kyllingelår og dryp med rucolapesto.
Kylling og klimaet
Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.Dansk kylling
Vores hjertesager
Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.Bæredygtighed & Ansvar
Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.Kylling til middag?
600 opskrifter med dansk kylling
Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.
Sådan udskærer du din hele kylling
Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.
Erstat hakket oksekød med hakket kylling
Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.