Sommerlig kyllingebix
0 - 30 min Nem

Sommerlig kyllingebix

Personer

Ingredienser:

  • ca. 400 g kyllingeinderfilet
  • lidt olivenolie
  • 1 fed presset hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk smør
  • 1 kg små, nye kartofler
  • 1 bdt forårsløg

Tilbehør:

  • Høvlet peberrod
  • Spejlæg
  • Smørristet rugbrød

Rødbedesalat:

  • saft og revet skal af 1/2 økologisk citron
  • 1 spsk flydende honning
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk fintrevet peberrod
  • 2 små æbler i tynde både

Tilberedning

  1. Skær inderfileterne i stykker på cirka 3 cm. Vend stykkerne med olivenolie, hvidløg, salt og peber.
  2. Skær kartoflerne i halve eller kvarte og steg dem gyldne i smør tilsat lidt olivenolie.
  3. Rens forårsløgene og skær dem i mundrette stykker.
  4. Kom kartoflerne i et fad og hold dem varme.
  5. Steg kylling og forårsløg på panden fra kartoflerne til de er næsten gennemstegte, ca. 5 minutter. Kom kartoflerne tilbage på panden og vend det hele sammen. Smag til med salt og peber og server med høvlet peberrod, spejlæg, ristet rugbrød og rødbedesalat.

Rødbedesalat:

  1. Skræl rødbederne og riv dem groft eller skær dem i papirtynde skiver, hvis du har et mandolinjern.
  2. Rør citronsaft, revet citronskal, honning og olivenolie sammen og smag til med peberrod.
  3. Skær æblerne i tynde både eller riv dem, hvis du har travlt.
  4. Vend rødbede og æble med dressingen og smag evt. til med ekstra peberrod.