Sommerlig kyllingebix

Sommerlig kyllingebix

Samlet arbejdstid: 45 min
Tilberedningstid: 25 min
Forberedelsestid: 20 min
Nem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

  1. Skær inderfileterne i stykker på cirka 3 cm. Vend stykkerne med olivenolie, hvidløg, salt og peber.
  2. Skær kartoflerne i halve eller kvarte og steg dem gyldne i smør tilsat lidt olivenolie.
  3. Rens forårsløgene og skær dem i mundrette stykker.
  4. Kom kartoflerne i et fad og hold dem varme.
  5. Steg kylling og forårsløg på panden fra kartoflerne til de er næsten gennemstegte, ca. 5 minutter. Kom kartoflerne tilbage på panden og vend det hele sammen. Smag til med salt og peber og server med høvlet peberrod, spejlæg, ristet rugbrød og rødbedesalat.

Rødbedesalat:

  1. Skræl rødbederne og riv dem groft eller skær dem i papirtynde skiver, hvis du har et mandolinjern.
  2. Rør citronsaft, revet citronskal, honning og olivenolie sammen og smag til med peberrod.
  3. Skær æblerne i tynde både eller riv dem, hvis du har travlt.
  4. Vend rødbede og æble med dressingen og smag evt. til med ekstra peberrod.

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere