Won ton suppe med kylling

Won ton suppe med kylling

Samlet arbejdstid: 140 min
Tilberedningstid: 120 min
Forberedelsestid: 20 min
Øvet

Hold min skærm tændt

Tilberedning

  1. Bryst og lår skæres af kyllingen og skroges deles i mindre stykker. Låret deles i overlår og underlår. Brystet halveres.
  2. Kyllingestykker samt skrog vendes med soyasauce og brunes i en forvarmet ovn ca. 20 min. ved 200 °C.
  3. Lårkødet pilles fra benene og findeles. Brystkødet brækkes i mindre stykker og det hele røres grundigt sammen med rygeost, koriander og ingefær.
  4. Massen smages til med salt og peber og sættes tilside.
  5. Ben samt skrog dækkes med vand i en tykbundet gryde.
  6. Løg, limeblade og hvidløg lægges ved og gryden varmes langsomt op.
  7. Lad suppen simre ved svag varme ca. 90 min.
  8. Halvdelen af Won ton arkene lægges ud på et tørt underlæg og kyllingemassen forledes på arkene - i midten af hvert ark.
  9. Kanterne pensles med sammenpisket æg og de resterende ark lægges over.
  10. Kanterne trykkes sammen og overskydende luft trykkes ud. Stik evt. arkene ud med en rund småkageform.
  11. Agurken skæres i tynde strimler og krydres med salt og peber.
  12. Suppen sigtes og smages til med soya og evt. knust hvidløg. Tilsæt evt. bouillonterning hvis suppen skal være kraftigere.
  13. Fedtet skummes af med en sauceske og suppen huldes varm.
  14. De frisklavede won tons koges i rigelig letsaltet vand ca. 3 min.
  15. De varme won tons samt agurkestrimler fordeles i 4 dybe tallerkener.
  16. Suppen hældes ved og der serveres straks.

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere