Underlår med saltbagt knoldselleri
Samlet arbejdstid: 120 min
Tilberedningstid: 100 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Rist fennikelfrøene på panden, og knus dem let.
- Pil og hak hvidløget fint.
- Rør alle ingredienserne til marinaden sammen til en lind pesto. Rør i pestoen inden anretning/servering.
- Tænd ovnen på 170° C.
- Skrub knoldselleriene og smør dem ind i groft salt og mandelolie. Sæt dem på en bageplade, og bag dem i ovnen i 1½ time.
- Tag dem ud og lad dem trække i 10 minutter.
- Steg underlårene i ovnen ved 200° C i ca. 40 minutter.
- Skyl og rens grønsagerne. Skær al grønt i mundrette stykker, og vend dem i en skål med olivenolie.
- Anret grønsagerne portionsvis på en bageplade drys med salt og peber, og bag dem i ovnen med kyllingelårene i ca. 20 minutter.
- Anret grøntportionerne og stykker af de saltbagte knoldselleri på en tallerken med de sprøde underlår, og dryp marinaden over anretningen.
- Pynt med friske krydderurter.
Kylling og klimaet
Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.Dansk kylling
Vores hjertesager
Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.Bæredygtighed & Ansvar
Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.Kylling til middag?
600 opskrifter med dansk kylling
Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.
Sådan udskærer du din hele kylling
Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.
Erstat hakket oksekød med hakket kylling
Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.