Underlår med saltbagt knoldselleri

Underlår med saltbagt knoldselleri

Samlet arbejdstid: 120 min
Tilberedningstid: 100 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

  1. Rist fennikelfrøene på panden, og knus dem let.
  2. Pil og hak hvidløget fint.  
  3. Rør alle ingredienserne til marinaden sammen til en lind pesto. Rør i pestoen inden anretning/servering.  
  4. Tænd ovnen på 170° C.
  5. Skrub knoldselleriene og smør dem ind i groft salt og mandelolie. Sæt dem på en bageplade, og bag dem i ovnen i 1½ time.
  6. Tag dem ud og lad dem trække i 10 minutter.  
  7. Steg underlårene i ovnen ved 200° C i ca. 40 minutter.  
  8. Skyl og rens grønsagerne. Skær al grønt i mundrette stykker, og vend dem i en skål med olivenolie.
  9. Anret grønsagerne portionsvis på en bageplade drys med salt og peber, og bag dem i ovnen med kyllingelårene i ca. 20 minutter.  
  10. Anret grøntportionerne og stykker af de saltbagte knoldselleri på en tallerken med de sprøde underlår, og dryp marinaden over anretningen.
  11. Pynt med friske krydderurter.   

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere