Kyllingetarteletter i rugbrødsskaller

Kyllingetarteletter i rugbrødsskaller

Samlet arbejdstid: 60 min
Tilberedningstid: 40 min
Forberedelsestid: 20 min
Nem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

Rugbrødstarteletter

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Finhak rugbrøddet i en minihakker eller en foodprocessor.
  3. Tilsæt æg og olie og blend det hele sammen.
  4. Smør en muffinform med lidt olie og tryk dejen tyndt ud i formen. 
  5. Bag tarteletterne i 20 min. og tag dem forsigtigt ud af formene og bag yderligere 5 minutter. 
  6. Lad dem køle af på en rist, når de er færdigbagt.

Tarteletfyld

  1. Steg kyllingeinderfileterne på panden i lidt smør i 6 minutter med hakket skalotteløg.
  2. Findel kyllingestykkerne med to gafler.
  3. Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Rør godt. 
  4. Tilsæt kyllingebouillon, smørstegt skalotteløg og mælk og kog det op under omrøring, så smørblandingen udjævnes.
  5. Bræk det nederste af de grønne asparges og snit dem groft og skær de hvide asparges i mindre stykker.
  6. Rens forårsløgene og skær dem i skiver.
  7. Kom kylling, asparges, forårsløg og halvdelen af ærterne i saucen. Smag retten til med salt, peber og revet muskatnød.
  8. Fordel kyllingefyldet i tarteletterne.
  9. Pynt med ærteskud og drys evt. med karry.
  10. Tip: Du kan anvende en rest kogt kyllingekød i stedet for inderfileter.   

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere