Tapas med stegt kylling og…

Tapas med stegt kylling og…

Samlet arbejdstid: 90 min
Tilberedningstid: 60 min
Forberedelsestid: 30 min
Øvet

Hold min skærm tændt

Tilberedning

  1. Dryp de kogte kikærterne fri for væske og mos dem med en gaffel sammen med tahin, citronsaft, og olie.
  2. Krydr med hvidløg, salt, peber, spidskommen og koriander.

Oliventapenade:

  1. Blend oliven, hvidløg og olivenolie til du har en let, lind masse. Dette gøres lettest med en stavblender. Smag tapenaden til med salt.
  2. Rør smør med chili, salt og løvstikke.
  3. Rul til en pølse i bagepapir og læg på køl.
  4. Skær smørret i tykke skiver og server på de varme majs.
  5. Skræl majskolberne og del dem i tre stykker, pensel dem med olie og grill dem på en varm grill/grillpande på alle sider.
  6. Skær brødet i 20 skiver, dryp med olivenolie.
  7. Rist stykkerne i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 8 minutter.
  8. Rist mandlerne på en varm pande, når de er sprøde, tag fra varmen, krydr med olie og havsalt.
  9. Steg (eller grill) brystfileterne ved høj varme, 2 minutter på hver side, så de bliver sprøde. Sku ned for varmen og steg dem færdige. Skær dem derefter i tykke skiver.

Anret på fad eller spækbræt:

  1. Smør ca. 8 stykker brød med oliventapenade og pynt med soltørrede tomater.
  2. Smør ca. 8 stykker med humus i et fint lag og pynt med skiveskårne oliven og frisk timian.
  3. Resten af brødene - dyp evt. i en lille skål olivenolie under måltidet.
  4. Tilbehør: Majskolber med chilismør på/til. Sorte og grønne oliven. Stegte brystfileter i tykke skiver. Ristede mandler  

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere