Sprøde kyllingelår med gulerødder og æble-peberrodskompot

Sprøde kyllingelår med gulerødder og æble-peberrodskompot

Samlet arbejdstid: 140 min
Tilberedningstid: 120 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

  1. Rens gulerødderne, behold lidt top på og halver dem på langs.
  2. Rens chilien og hak den fint.
  3. Riv skallen af appelsinerne evt. med et juliennejern og pres dem for saft.
  4. Kog appelsinsaften op med hvidvinseddike, vand, chili, honning, spidskommen, salt og peber.
  5. Hæld appelsinlagen over gulerødderne og lad dem trækker i lagen i et par timer.
  6. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i grove stykker. Kom dem i en gryde med vand og citronsaft og kog dem møre under svag varme. Rør i æblerne undervejs og mos dem let.
  7. Lad æblekompotten køle af og smag til med revet peberrod, timian og kværnet peber.
  8. Tænd ovnen på 200 grader.
  9. Smør kyllingelårene i rapsolie og drys med salt og peber.
  10. Læg kyllingelårene på en bradepande og steg dem i ovnen i 20 minutter.
  11. Server de sprøde kyllingelår til de appelsinsyltede gulerødder og den lækre æble-peberrodskompot. 

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere