Sprød kylling med frisk perlebygsalat

Sprød kylling med frisk perlebygsalat

Samlet arbejdstid: 60 min
Tilberedningstid: 50 min
Forberedelsestid: 10 min
Mellem

Tilberedning

  1. Skyl perlebyggen godt igennem i koldt vand. Kom perlebyggen i en gryde med 5 dl vand og kog den i 20 minutter. Lad perlebyggen trække i gryden med låg på i yderligere 20 minutter. Lad perlebyggen køle af.
  2. Steg kyllingebrysterne på panden i smør i ca. 5 minutter på hver side ved middelvarme. Start med skindsiden nedad.
  3. Skær broccolien i mindre buketter.
  4. Knæk det nederste af aspargesene og skær dem i mindre stykker.
  5. Hæld kogende vand over grøntsagerne og skyl efter med iskoldt vand.
  6. Skyl æblerne og skær dem i tern.
  7. Skyl og rens radiserne.
  8. Skær baconen i mindre stykker og steg den sprød på panden i et par minutter på hver side.
  9. Skær rugbrødet i stænger, smør rugbrødsstængerne og rist dem på panden i et par minutter.
  10. Vend perlebyggen med hørfrøolie, hørfrø, æbletern, broccoli, asparges og bacon og smag salaten til med kværnet peber.
  11. Server perlebygsalaten med friske radiser, rugbrødstænger og skiver af sprødstegt kylling.    
  12. TIP: Du kan med fordel koge perlebyggen dagen forinden og opbevare den på køl inden brug. 

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere