Sprød kylling i peberrodssauce
Samlet arbejdstid: 35 min
Tilberedningstid: 20 min
Forberedelsestid: 15 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Steg kyllingebrystfileterne på skindsiden i ca. 4 minutter til skindet er sprødt.
- Vend kyllingebrysterne og tilsæt vand. Vandet må ikke dække kyllingen, for så bliver skindet blødt.
- Pocher kyllingerne i vandet i 5-6 minutter.
- Rens alle grøntsagerne og skær dem i grove stykker.
- Tag kyllingerne af panden og gem lagen i en skål.
- Smelt smørret i en stor gryde, tilsæt mel og rør sammen til en smørbolle. Tilsæt ca. 4 deciliter kyllingelage lidt af gangen og pisk smørbollen ud.
- Lad saucen koge i 5 minutter, så smagen af mel forsvinder. Tilsæt mælk, eddike og sukker og smag til med revet peberrod.
- Tilsæt gulerødder, porrer, asparges, kartofler og ærter og lad det koge op med saucen i et par minutter.
- Smag til med havsalt og anret de sprødstegte kyllingebryster med grøntsager og frisk høvlet peberrod.
Kylling og klimaet
Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.Dansk kylling
Vores hjertesager
Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.Bæredygtighed & Ansvar
Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.Kylling til middag?
600 opskrifter med dansk kylling
Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.
Sådan udskærer du din hele kylling
Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.
Erstat hakket oksekød med hakket kylling
Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.