Sprød havrekylling
Samlet arbejdstid: 50 min
Tilberedningstid: 35 min
Forberedelsestid: 15 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Dup kyllingefilterne med køkkenrulle.
- Slå æggene ud og pisk dem let med salt og peber.
- Vend havregryn med hakkede krydderurter og revet citronskal.
- Vend kyllingefileterne i pisket æg og derefter i havreurteblandingen. Læg dem i et fad og dryp med citronsaft og olivenolie.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær blomkål og broccoli i små buketter.
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
- Kom alle grøntsagerne i en gryde og kog det i ca. 15-20 minutter.
- Sæt havrekyllingerne i ovnen og steg dem i ca. 20 minutter til de er gennemstegte og gyldne.
- Hæld vandet fra grøntsagerne, mos dem let med en gaffel og smag til med fløde, smør, hakkede krydderurter, salt og peber.
- Server de sprøde havrekyllinger til den farverige mos og pynt med friske krydderurter og evt. lidt grillet citron.
Kylling og klimaet
Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.Dansk kylling
Vores hjertesager
Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.Bæredygtighed & Ansvar
Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.Kylling til middag?
600 opskrifter med dansk kylling
Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.
Sådan udskærer du din hele kylling
Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.
Erstat hakket oksekød med hakket kylling
Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.