Sprængt kylling

Sprængt kylling

Samlet arbejdstid: 75 min
Tilberedningstid: 60 min
Forberedelsestid: 15 min
Øvet

Tilberedning

  1. Mål hvor meget vand der skal til for at dække kyllingen og bland derpå saltlagen. Lad den stå til saltet er opløst, rør af og til i den. Hæld lagen over kyllingen og stil den i køleskabet natten over. Den skal højst salte 1 døgn.
  2. Tag kyllingen op af saltlagen og læg den i en gryde. Kom løg, porre og gulerod i og dæk med vand – endelig uden salt.
  3. Bring i kog og lad simre ca. 1 time. Lad kyllingen blive i den varme lage til servering.
  4. Til orangesmørret koges skalotteløg, revet appelsinskal, appelsinsaft, rødvinseddike og rosa peber ned til det halve. Flyt gryden væk fra varmen og pisk lidt efter lidt smørret i. Konsistensen skal være tyktflydende og ikke helt smeltet. Rør bladselleri i.
  5. Tip! Server kyllingen med kogte nye kartofler, broccoli, gulerødder og grønærter. Drys evt. med 1 rødløg i tynde skiver. 

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Dansk kylling

Vi tager hensyn til dyrevelfærd, miljø, klima og fødevaresikkerhed. Netop dette dedikerede arbejde gør dansk kylling til noget helt særligt.

Læs mere om dansk kylling fra ROSE

Vores hjertesager

Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

600 opskrifter med kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere