

Sprængt kylling
Samlet arbejdstid: 75 min
Tilberedningstid: 60 min
Forberedelsestid: 15 min
Øvet
Tilberedning
- Mål hvor meget vand der skal til for at dække kyllingen og bland derpå saltlagen. Lad den stå til saltet er opløst, rør af og til i den. Hæld lagen over kyllingen og stil den i køleskabet natten over. Den skal højst salte 1 døgn.
- Tag kyllingen op af saltlagen og læg den i en gryde. Kom løg, porre og gulerod i og dæk med vand – endelig uden salt.
- Bring i kog og lad simre ca. 1 time. Lad kyllingen blive i den varme lage til servering.
- Til orangesmørret koges skalotteløg, revet appelsinskal, appelsinsaft, rødvinseddike og rosa peber ned til det halve. Flyt gryden væk fra varmen og pisk lidt efter lidt smørret i. Konsistensen skal være tyktflydende og ikke helt smeltet. Rør bladselleri i.
- Tip! Server kyllingen med kogte nye kartofler, broccoli, gulerødder og grønærter. Drys evt. med 1 rødløg i tynde skiver.


Kylling og klimaet
Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.
Dansk kylling
Vi tager hensyn til dyrevelfærd, miljø, klima og fødevaresikkerhed. Netop dette dedikerede arbejde gør dansk kylling til noget helt særligt.
Vores hjertesager
Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.
Bæredygtighed & Ansvar
Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.Kylling til middag?

600 opskrifter med kylling
Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Sådan udskærer du din hele kylling
Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Erstat hakket oksekød med hakket kylling
Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.