Sort risotto med kylling

Sort risotto med kylling

Samlet arbejdstid: 60 min
Tilberedningstid: 45 min
Forberedelsestid: 15 min
Øvet

Tilberedning

  1. Vend inderfileterne i olie, salt og peber.  
  2. Skyl risene igennem, kom dem i en gryde med vand og kog risene efter anvisning på pakken i ca. 35-45 minutter.
  3. Pil løgene og skyl squash og peberfrugter. Rens peberfrugterne for kerner og skær al grønten i tern.
  4. Brun inderfileterne i en stor gryde i et par minutter på hver side og læg dem til side i en skål.  
  5. Brun grøntsagerne i gryden i olivenolie i et par minutter og tilsæt hakkede soltørrede tomater, kogte ris og de stegte inderfileter. Tilsæt revet parmesan, rør rundt og lad det blive cremet. Smag til med hakket basilikum, salt og peber.  
  6. Server med ristede mandler og evt. ekstra revet parmesanost          
  7. TIP: Du kan få sorte eller røde ris i de fleste helsekostforretninger. Du kan også lave retten med byg- eller speltperler i stedet for.      
  8. TIP: Sorte ris er lidt mere klistrede end almindelig ris og er derfor velegnet som risotto.  
  9. TIP: Hvis du ønsker retten lidt mere cremet så tilsæt 1½ dl fløde og en klat smør.   

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere