Sønderjyske solæg med sprød kylling

Sønderjyske solæg med sprød kylling

Samlet arbejdstid: 80 min
Tilberedningstid: 70 min
Forberedelsestid: 10 min
Øvet

Hold min skærm tændt

Tilberedning

  1. Start med at forberede solæggene et par dage i forvejen.
  2. Kog saltet op i 1½ l vand.
  3. Snit rødkålen fint, kom det i gryden og lad det koge i 30 minutter.
  4. Si rødkålen fra og lad det blå vand køle af.
  5. Kog æggene i almindeligt vand i 20 minutter. Bank æggeskallen let på alle æggene og læg dem i det blå rødkålsvand.  
  6. Lad dem stå i køleskabet i 2-3 dage og trække.  
  7. Rens forårsløgene og hak dem fint.
  8. Rør mayonnaise med sennep, hakkede forårsløg, 2 spsk. rapsolie og smag dressingen til med salt og peber.  
  9. Varm lidt rapsolie på panden, drys kyllingeskindet med salt og steg kyllingebrystfileterne på panden i 5 minutter på hver side.
  10. Start med skindsiden nedad.  
  11. Pil solæggene og frigør blommen med en lille ske.
  12. Kom en skefuld dressing i hvert æg, top med æggeblomme og pynt med karse.
  13. Server de flotte marmorerede solæg med tykke skiver af sprødstegt kylling. 

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere