Solbærkylling med polenta

Solbærkylling med polenta

Samlet arbejdstid: 40 min
Tilberedningstid: 25 min
Forberedelsestid: 15 min
Mellem

Tilberedning

  1. Dup kyllingen tør.
  2. Smelt smør og olie sammen og lad det bruse op på en pande. Steg kylling ved medium varme til den er gylden og gennemstegt. 5-6 minutter på hver side. Tag kødet af panden, drys med salt og peber og lad det hvile tildækket.
  3. Panden skal du bruge til saucen, så den skal ikke rengøres.  

Solbærsauce:  

  1. Kom solbær og bouillon på panden med stegefedtet fra kyllingen, lad det koge op og smag til med peber.
  2. Er den for tynd, kan du jævne med lidt saucejævner.  

Polenta:

  1. Kog vand eller bouillon op og drys polenta i mens du pisker. Lad det simre mens du rører i det i ca. 5 minutter og pisk smørret i.
  2. Server straks med masser af revet parmesanost over til kyllingen med solbærsaucen.  

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere