

Smagfuld og lækker hel kylling i stegeso
Samlet arbejdstid: 115 min
Tilberedningstid: 105 min
Forberedelsestid: 10 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Dup kyllingen tør og gnid skindet med salt.
- Skræl løg og skær dem og squashene i mindre stykker og halver hvidløget på tværs. Kom løg, squash og hvidløg i stegesoen.
- Rør smørret med honning og eddike. Fordel halvdelen af smørblandingen over kyllingen og læg den over grøntsagerne.
- Læg timiankviste ved, læg låget på og sæt stegesoen i ovnene ved 190° i 1 time og 45 min.
- Tag låget af stegesoen fordel resten af smørblandingen over og giv kyllingen et par min. under grillen i ovnen.
- Server kyllingen med en blandet grøn salat.
- Tip: En stegeso i ler bør altid sætte i blød i koldt vand i 10 min. før brug, så den ikke trækker væden ud af kyllingen.


Kylling og klimaet
Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.
Dansk kylling

Vores hjertesager
Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.
Klimainitiativer
Vi er på vej mod at reducere vores klimaaftryk i forsyningskæden. Reduktion af CO2e-udledninger, øget genanvendelighed af vores emballage og øget biodiversitet via ansvarligt produceret soja er kernen i vores miljømæssige indsats.Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling
Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Sådan udskærer du din hele kylling
Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Erstat hakket oksekød med hakket kylling
Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.