

Skomagerens gryde
Samlet arbejdstid: 45 min
Tilberedningstid: 25 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem
Tilberedning
- Dup kyllingelårene tørre med lidt køkkenrulle, og vend dem i melet.
- Smelt smørret i en gryde med olie, brun kyllingelårene og krydr med salt og peber. Læg kyllingelårene til side.
- Skær hvidløg og løg i tern, og rødløget i både (Gem lidt rødløg til pynt).
- Kom løgene i gryden med olie og 2 rosmarinkviste i steg dem i 2 minutter.
- Tilsæt citronsaft, revet citronskal og kyllingelår, og hæld bouillon og hvidvin på.
- Kog retten op, og lad den derefter simre under låg i ca. 20 minutter.
- Skær tomaterne i kvarte, og kom dem i gryden med oliven og resten af rødløget.
- Pynt med rosmarin og timian.
- TIPS: Server med brød til, som kan dyppes i saucen. Kan også serveres med ris eller pasta.


Kylling og klimaet
Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.
Dansk kylling
Vi tager hensyn til dyrevelfærd, miljø, klima og fødevaresikkerhed. Netop dette dedikerede arbejde gør dansk kylling til noget helt særligt.
Vores hjertesager
Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.
Bæredygtighed & Ansvar
Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.Kylling til middag?

600 opskrifter med kylling
Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Sådan udskærer du din hele kylling
Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Erstat hakket oksekød med hakket kylling
Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.