Saltbagt kylling med svampe

Saltbagt kylling med svampe

Samlet arbejdstid: 135 min
Tilberedningstid: 120 min
Forberedelsestid: 15 min
Øvet

Tilberedning

  1. Bland svampene med lidt salt og olie og fyld dem i kyllingen. Bind kyllingen op.
  2. Gnid kyllingen med salt og olie. Hak krydderurterne og fordel dem på kyllingen.
  3. Bland mel, salt og vand til en smidig dej. Lad den hvile 10 minutter. Rul den ud i ca. 1 cm’s tykkelse.
  4. Læg kyllingen på dejen med brystet nedad. Pak dejen op om den og skær dejen lidt til. Udstik eventuelt nogle "blomster” til pynt af den afskårne dej.
  5. Læg kyllingen på en smurt bageplade eller i et stort ovnfast fad med sammenføjningen nedad. Pensl med æg og læg eventuel pynt på. Pensl også den. Sæt kyllingen i en 200 grader varm ovn i 1½ time. Hold godt øje med den. Hvis den bliver for mørk skrues varmen ned til 180 grade og der lægges en oliesmurt alufolie hen over.
  6. Efter 1½ fortsættes stegningen 15 minutter ved 150 grader.
  7. Skær hul på dejen ved bordet. Tag kyllingen ud og parter den. Saltdejen virker som en tætsluttende gryde og gør kyllingen meget saftig. Dejen skal naturligvis ikke spises.  
  8. Tip! Som tilbehør vil en fyldig grøn salat, en tomatsalat og brød passe fint. 

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere