Ovnstegt kylling med krydderurter og rødder

Ovnstegt kylling med krydderurter og rødder

Samlet arbejdstid: 105 min
Tilberedningstid: 90 min
Forberedelsestid: 15 min
Mellem

Tilberedning

  1. Dup kyllingen tør og gnid skindet med salt.  
  2. Skræl gulerod og skær den og porren i mindre stykker. Kom porre, gulerod og persille ind i kyllingen og luk med en kødnål.
  3. Læg kyllingen med brystet opad i et ovnfast fad og steg den i ovnen ved 200° i 1 time.  
  4. Skræl rodfrugterne og skær dem i stænger. Læg rødderne i et ovnfast fad med timian og smørret i klatter, stil dem ind til kyllingen i de sidste 35 min.
  5. Server med tzatziki eller cremefraiche rørt med krydderurter.  

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere