Ovnstegt kylling med citrus
Samlet arbejdstid: 80 min
Tilberedningstid: 60 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Læg kyllingen i et ovnfast fad med låg.
- Bland revet skal og saft fra appelsin og citron med honning, olivenolie og soja.
- Lav et snit i kyllingeskindet på “toppen af brystet”. Løsn skindet fra kødet med en finger. Hæld så meget af saften ind under skindet på kyllingen som muligt. Hæld resten ved. Tilsæt bouillon eller vand.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader og sæt låget lidt på skrå, så dampen kan slippe ud. Steg ca. 70 minutter.
- Brun imens appelsinskiver i olie på en pande. Læg dem i fadet og lad dem stege med.
- Tag kyllingen ud og tilsæt de fintsnittede forårsløg.
- Smag skyen til med salt og peber. Den kan eventuelt jævnes med lidt maizenajævning.
- Tip! Server med kogte eller ovnbagte kartofler eller med løse ris.
Kylling og klimaet
Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.Dansk kylling
Vores hjertesager
Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.Bæredygtighed & Ansvar
Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.Kylling til middag?
600 opskrifter med dansk kylling
Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.
Sådan udskærer du din hele kylling
Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.
Erstat hakket oksekød med hakket kylling
Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.