Ovnkylling med tomat og svampe
Samlet arbejdstid: 75 min
Tilberedningstid: 65 min
Forberedelsestid: 10 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Læg kyllingen i et smurt ovnfast fad eller i en bradepande på bagepapir.
- Fordel tomater, revne gulerødder, champignoner og knust hvidløg ved kyllingen. Dryp den med olie og drys med salt og peber.
- Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i 1 time.
- Hæld 2-3 dl vand ved og fortsæt stegningen ca. 15 minutter.
- Blend halvdelen af tomaterne til sauce, med snackpeber og semi-dried tomater, og smag til med salt og peber.
- Kom resten af tomaterne, champignonerne og gulerødderne med stegesky i en skål og server til.
- Tip! I en varmluftsovn, kan man bage kartofler i både, samtidig med kyllingen. Sæt dem en etage under kyllingen. Eller server ristet rugbrød eller et godt grovbrød til retten.
Kylling og klimaet
Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.Dansk kylling
Vores hjertesager
Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.Bæredygtighed & Ansvar
Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.Kylling til middag?
600 opskrifter med dansk kylling
Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.
Sådan udskærer du din hele kylling
Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.
Erstat hakket oksekød med hakket kylling
Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.