Nem wokret med hakket kylling og champignon

Nem wokret med hakket kylling og champignon

Samlet arbejdstid: 15 min
Tilberedningstid: 15 min
Forberedelsestid: 20 min
Nem

Tilberedning

  1. Hak hvidløg og ingefær fint.
  2. Skær champignons i skiver og rød peber i strimler eller bidder.  
  3. Kog pastaen efter anvisning på emballagen imens du steger kylling og grøntsager.

Steg grøntsager og kylling: 

  1. Varm olien i en wok eller gryde og svits de skivede champignons let (1-2 minutter) og tilsæt hakket frisk hvidløg og ingefær. Sautér indtil det dufter godt (hvis du bruger ingefær- og hvidløgspulver, tilsættes det først når kødet et svitset lidt).
  2. Tilsæt den hakkede kylling til wokretten. Krydr med salt og peber. Steg indtil kødet ikke længere er lyserødt, og rør godt i det mens det steger, så det deles op.
  3. Vend de skårne peberfrugter i retten og svits i 3-4 minutter indtil de er møre, men stadig har lidt bid.

Mariande til kyllingewok:

  1. Bland: Sojasauce, østerssauce, honning og evt. sesamolie.
  2. Vend marinaden med kødet og grøntsagerne og smag retten til med salt og peber.

Vend wokretten med pasta: 

  1. Vend den færdigkogte pasta i wokretten, indtil alt pastaen er dækket af sauce og ingredienserne er fordelt jævnt.

Serveringsforslag til wokretten: 

  1. Snit forårsløgene fint og drys dem som topping over wokretten, sammen med sesamfrø.
  2. Tilføj evt. lidt chiliflager hvis du kan lide spicy mad.

Tips til kyllingewok: 

  • Prøv at servere den varme wokret i små skåle og med spisepinde. Det skal nok give en god stemning ved bordet inden gafler og skeer findes frem.