Morfars kyllingefad
Samlet arbejdstid: 60 min
Tilberedningstid: 40 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i skiver.
- Skyl squashene og skær dem i mindre stykker.
- Pil løgene og hak dem fint.
- Kog halvdelen af gulerødderne med kartoflerne i 20 minutter uden salt.
- Hæld vandet fra grøntsagerne, mos dem med mælk og smør og smag grøntsagsmosen til med revet muskat, salt og peber.
- Smelt smør og olie i en gryde med løg og presset hvidløg. Tilsæt hakket kyllingekød og brun det under omrøring. Tilsæt løg, squash, oregano og resten af gulerødderne og steg det hele i et par minutter. Tilsæt flåede tomater, lad det koge op og smag til med salt og peber.
- Fordel kyllingesovsen i ildfaste fade og dæk med grøntsagsmosen.
- Drys med rasp og reven parmesan og bag kyllingefadene i ovnen i 25 minutter. - og selvom Morfar ikke er meget for det, så kan der serveres en grøn salat med mormordressing til!
Kylling og klimaet
Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.Dansk kylling
Vores hjertesager
Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.Bæredygtighed & Ansvar
Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.Kylling til middag?
600 opskrifter med dansk kylling
Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.
Sådan udskærer du din hele kylling
Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.
Erstat hakket oksekød med hakket kylling
Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.