Morfars kyllingefad

Morfars kyllingefad

Samlet arbejdstid: 60 min
Tilberedningstid: 40 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 200° C.  
  2. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i skiver.
  3. Skyl squashene og skær dem i mindre stykker.
  4. Pil løgene og hak dem fint.
  5. Kog halvdelen af gulerødderne med kartoflerne i 20 minutter uden salt.
  6. Hæld vandet fra grøntsagerne, mos dem med mælk og smør og smag grøntsagsmosen til med revet muskat, salt og peber.
  7. Smelt smør og olie i en gryde med løg og presset hvidløg. Tilsæt hakket kyllingekød og brun det under omrøring. Tilsæt løg, squash, oregano og resten af gulerødderne og steg det hele i et par minutter. Tilsæt flåede tomater, lad det koge op og smag til med salt og peber.
  8. Fordel kyllingesovsen i ildfaste fade og dæk med grøntsagsmosen.
  9. Drys med rasp og reven parmesan og bag kyllingefadene i ovnen i 25 minutter. - og selvom Morfar ikke er meget for det, så kan der serveres en grøn salat med mormordressing til!

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere