

Lasagne med kylling
Samlet arbejdstid: 85 min
Tilberedningstid: 60 min
Forberedelsestid: 25 min
Øvet
Tilberedning
- Svits kyllingekødet i olien, tilsæt blegselleri, løg og gulerod og steg under omrøring: 3-5 minutter.
- Tilsæt hvidløg og puré, steg yderligere i 1 minut. '
- Tilsæt de hakkede tomater, hønse bouillon, citronskal, brun farin og timian blade og lad saucen simre i 15-20 minutter ved svag varme. Smag til med salt og peber.
- Brun smør let i en kasserolle, rør mel i og pisk sammen. Tilsæt mælk under omrøring og kog saucen i gennem 15 minutter ved svag varme.
- Tag gryden af varmen og vend parmesan og mozzarella i. Smag til med salt og muskatnød.
- Smør et ovnfast fad cirka 30x25x5 cm med et tyndt lag olie.
- Vend kyllingesauce og bechamel sammen og læg lidt i bunden af fadet. Læg 4 lag af lasagneplader og sauce ovenpå. Top med revet mozzarella og bag lasagnen i oven ved 160° C i 35-40 minutter.
- Server kyllingelasagnen med grøn salat, parmesan og brød.


Kylling og klimaet
Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.
Dansk kylling
Vi tager hensyn til dyrevelfærd, miljø, klima og fødevaresikkerhed. Netop dette dedikerede arbejde gør dansk kylling til noget helt særligt.
Vores hjertesager
Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.
Bæredygtighed & Ansvar
Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.Kylling til middag?

600 opskrifter med kylling
Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Sådan udskærer du din hele kylling
Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Erstat hakket oksekød med hakket kylling
Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.