

Kyllingebryst med rødkål og orange
Samlet arbejdstid: 60 min
Tilberedningstid: 45 min
Forberedelsestid: 15 min
Mellem
Tilberedning
- Kom bryststegene i en bradepande og krydr med salt og peber. Steg dem ved 200° C i ca. 45 min til de er gennemstegt. Inden servering skæres brystkødet fra og anrettes på et fad.
- Kom olie el. fedt i en gryde og varm det op. Kom rødkål i og lad det sautere ved middelvarme i 5 min. uden at det tager farve.
- Tilsæt balsamicoeddike, sukker stjerneanis og kanelstænger. Lad det småsimre i 15 min. under låg.
- Varm sukker op på en pande ved middelvarme, lad det smelte til det er brunt, vær opmærksom på at det ikke brænder. Kom smør på og lad det smelte, kom kartofler på og lad dem brune på panden til de er ensartet brune over det hele.
- Kog en gryde med vand og kom de grønne bønner i og lad dem koge i 5 min. Vandet hældes fra og krydres med salt og peber lige inden servering.
- Server skiver af kyllingebryststegen med rødkålen, sukkerkartofler og bønner.


Kylling og klimaet
Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.
Dansk kylling
Vi tager hensyn til dyrevelfærd, miljø, klima og fødevaresikkerhed. Netop dette dedikerede arbejde gør dansk kylling til noget helt særligt.
Vores hjertesager
Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.
Bæredygtighed & Ansvar
Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling
Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Sådan udskærer du din hele kylling
Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Erstat hakket oksekød med hakket kylling
Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.