Kylling med myntetzatziki og græsk salat

Kylling med myntetzatziki og græsk salat

Samlet arbejdstid: 80 min
Tilberedningstid: 60 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

  1. Rør gæren ud i det lunkne vand.
  2. Tilsæt yoghurt, olie, salt og sukker. Rør godt.
  3. Kom hvedemelet i lidt af gangen til du har en let, glat dej.  
  4. Stil dejen et lunt sted og smør overfladen af dejen med olie. Lad dejen hæve i ca. en time.  
  5. Fordel dejen i en 20x30 cm bradepande. Dryp godt med olie, pres oliven ned i dejen, drys med rosmarinkviste og havsalt.
  6. Bages ved 225 grader øverst i ovnen i ca. 12 minutter til brødet er flot gyldent.
  7. Læg den hele kylling i et ovnfast fad og steg den ved 180 grader i 55 minutter.  
  8. Skyl agurken og riv den groft, vrid fri for væde. Rør i yoghurt med finthakket hvidløg og mynte. Smag til med salt og peber.
  9. Skær tomaterne i rustikke stykker, skyl og skræl agurken i et stribet mønster, skær i 1 cm tykke skiver, rens og skyl peberfrugten og skær den i ringe.
  10. Anret sammen med feta og oliven, hæld olivenolie over og server til kyllingen.   

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere