

Kylling med myntetzatziki og græsk salat
Samlet arbejdstid: 80 min
Tilberedningstid: 60 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem
Tilberedning
- Rør gæren ud i det lunkne vand.
- Tilsæt yoghurt, olie, salt og sukker. Rør godt.
- Kom hvedemelet i lidt af gangen til du har en let, glat dej.
- Stil dejen et lunt sted og smør overfladen af dejen med olie. Lad dejen hæve i ca. en time.
- Fordel dejen i en 20x30 cm bradepande. Dryp godt med olie, pres oliven ned i dejen, drys med rosmarinkviste og havsalt.
- Bages ved 225 grader øverst i ovnen i ca. 12 minutter til brødet er flot gyldent.
- Læg den hele kylling i et ovnfast fad og steg den ved 180 grader i 55 minutter.
- Skyl agurken og riv den groft, vrid fri for væde. Rør i yoghurt med finthakket hvidløg og mynte. Smag til med salt og peber.
- Skær tomaterne i rustikke stykker, skyl og skræl agurken i et stribet mønster, skær i 1 cm tykke skiver, rens og skyl peberfrugten og skær den i ringe.
- Anret sammen med feta og oliven, hæld olivenolie over og server til kyllingen.


Kylling og klimaet
Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.
Dansk kylling
Vi tager hensyn til dyrevelfærd, miljø, klima og fødevaresikkerhed. Netop dette dedikerede arbejde gør dansk kylling til noget helt særligt.
Vores hjertesager
Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.
Bæredygtighed & Ansvar
Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.Kylling til middag?

600 opskrifter med kylling
Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Sådan udskærer du din hele kylling
Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Erstat hakket oksekød med hakket kylling
Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.