Kylling med butternut squash-puré

Kylling med butternut squash-puré

Samlet arbejdstid: 40 min
Tilberedningstid: 30 min
Forberedelsestid: 10 min
Mellem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

  1. Krydr kyllingebrystfileterne med salt og steg dem gyldne på en pande i stegeolie på begge sider. Bag dem færdige i ovnen 10-15 minutter ved 150° C. Lad kyllingen hvile 5 minutter før servering.
  2. Kog vand tilsat salt op i en gryde, der er stor nok til, at majsene kan ligge der i hele. Pil bladene af majsene og skyl dem godt. Læg majsene i gryden når vandet koger og lad dem simre i 12 minutter, gerne under låg.
  3. Skær majskornene fra kolben i lange flager lige inden servering.
  4. Rens kantareller for jord. Det er nemmest med en mad-pensel eller børsten på en svampekniv.
  5. Rist kantarellerne på en varm pande i stegeolie til de er gyldne. Skru ned for varmen og kom majsflager og smør på. Slyng panden til smørret er smeltet. Tilsæt timian blade og smag til med salt og peber
  6. Skyl butternut squash og skær top og bund af. Bag i ovn cirka 1 time ved 150° C til de er bløde. Pil skallen af, halvér og fjern kernerne. Skær kødet i grove tern.
  7. Brun smørret i en gryde. Kom det bagte squash på og rist sammen i 5 minutter. Mos det hele gennem en sigte og vend revet parmesan i. Smag til med salt, pebet og citronsaft.
  8. Pureen kan lunes ved svag varme i en gryde.
  9. Server den stegte kylling med majs, kantareller og butternut squash-puré. 

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Hvert år donerer ROSE Kylling penge til Kræftens Bekæmpelses kamp mod brystkræft samt Plant et Træs mange planteevents. Derudover leverer vi overskudsvarer til JunkFood, der producerer måltider til socialt udsatte i København.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere