Kylling med appelsin og græskar

Kylling med appelsin og græskar

Samlet arbejdstid: 100 min
Tilberedningstid: 90 min
Forberedelsestid: 15 min
Mellem

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 200° C.  
  2. Dup kyllingerne tørre med lidt køkkenrulle. Vend kanel med salt og peber, pensl kyllingerne med olivenolie og drys med krydderierne.  
  3. Bind kyllingelårene sammen med et porreblad, skær en appelsin i skiver, og læg et par skiver appelsinskiver mellem lår og vinger. Pres resten af appelsinerne, læg kyllingerne på en bradepande og hæld appelsinjuice ved. Steg kyllingerne i ovnen i ca. 45 minutter.
  4. Halver græskarrene, skræl dem og fjern kernerne med en ske. Skær græskarrene i skiver, vend dem i olivenolie og læg dem i bradepanden med kyllingen.
  5. Steg kylling og græskar videre i ca. 45 minutter. 
  6. Skyl tranebær og druer og vend tranebærrene i sukker. Læg tranebær og vindruer ved kyllingerne i 10 minutter inden endt stegetid.  
  7. Lad kyllingerne hvile i 10 minutter og server dem med de bagte frugter, tranebærkompot og lidt brød.
  8. Riv appelsinskallen evt. med et juliennejern.
  9. Pres appelsinerne for saft (ca. 2½ dl).  
  10. Kom tranebær i en gryde med sukker appelsinskal og saft. Kog det hele ind til en grov kompot i ca. 10 minutter og smag til med kværnet peber og evt. mere sukker.   

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere