Kylling i springrolls

Kylling i springrolls

Samlet arbejdstid: 110 min
Tilberedningstid: 80 min
Forberedelsestid: 30 min
Øvet

Tilberedning

  1. Skræl ingefær og skær den i skiver. Kom ingefær, hvidløg, løg, sesamolie og vand i en stor gryde og lad det koge op.
  2. Gnid kyllingen med salt og kom den i det kogende vand med brystsiden nedad.
  3. Lad vandet koge op og skru straks ned for varmen. Vandet må kun lige bevæge sig lidt i overfladen.
  4. Lad kyllingen simrekoge i 30 minutter. Sluk for varmen og lad kyllingen trække under låg i 50 minutter.
  5. Tag kyllingen op og skær lårene og vingerne fra. Skær resten af kødet i tynde skiver og hold det lunt.
  6. Læg rispapir i koldt vand til det bliver blødt.
  7. Kom kød, spirer og radisestykker på midten og fold siderne omkring som til små forårsruller og server dem med agurkerelish og ingefærolie til at dyppe i.

Agurkerelish:

  1. Skræl agurker og skær dem i små tern.
  2. Skær forårsløg i tynde ringe og vend det hele med sesamolie, limesaft og salt.

Ingefærolie:

  1. Hak ingefær meget fint eller riv det fint og kom det i en skål der kan tåle varme.
  2. Kom olie i en gryde og varm det op til det er meget varmt.
  3. Hæld den varme olie over ingefæren og lad det køle helt ned. 

Færdigstegt og lige til at spise

Vi har stegt kyllingen for dig, så du nu nemt og hurtigt kan få dansk kylling i madpakken, salaten og til den lille lækkersult.

Se opskrifter med stegt kylling

Kylling og klimaet

Det gør en forskel for klimaet, hvad du putter i munden. Med vores vidensunivers ’Kylling og klimaet’, giver vi dig faktabaseret viden om kyllingens klimaaftryk.

Læs mere om 'Kylling og klimaet'

Vores hjertesager

Vi donerer hvert år penge til Kræftens Bekæmpelsens kamp mod brystkræft, ligesom vi planter træer sammen med organisationen Plant et Træ.

Læs mere

Bæredygtighed & Ansvar

Vores klimamål er meget ambitiøse, fordi vi tror på, at det er den eneste rigtige vej at gå. Vi sigter mod klimaneutralitet i hele værdikæden i 2040.

Læs mere om vores CSR-strategi

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere