Helstegt kylling med fritter og bagt hvidløgsaioli
Samlet arbejdstid: 70 min
Tilberedningstid: 60 min
Forberedelsestid: 10 min
Nem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
- KYLLINGEN: Smør lidt olie over kyllingen, drys med all-round krydderi og steg i ovnen i cirka 60 minutter ved 200°C (varmluft 180°C) eller på grillen, ved indirekte varme, indtil kødsaften er helt klar.
- FRITTER: Skræl alle kartoflerne, skær i stave og læg dem på en bradepande.
- Vend bagekartoflerne med olie, salt og peber.
- Kom paprika på de søde kartofler
- AIOLI: Del det hele hvidløg i to og kom lidt olie over.
- Sæt det på bradepanden sammen med kartoflerne og steg det i ovnen cirka 60 minutter.
- Tag de færdigbagte hvidløg ud af skallen og mos (evt. med lidt vand).
- Vend med mayonnaise og creme fraiche. Smag til med salt og peber.
- Server eventuelt også med en frisk salat.