Helstegt kylling med fritter og bagt hvidløgsaioli

Helstegt kylling med fritter og bagt hvidløgsaioli

Samlet arbejdstid: 70 min
Tilberedningstid: 60 min
Forberedelsestid: 10 min
Nem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

  1. KYLLINGEN: Smør lidt olie over kyllingen, drys med all-round krydderi og steg i ovnen i cirka 60 minutter ved 200°C (varmluft 180°C) eller på grillen, ved in­direkte varme, indtil kødsaften er helt klar.
  2. FRITTER: Skræl alle kartoflerne, skær i stave og læg dem på en bradepande.
  3. Vend bagekartoflerne med olie, salt og peber.
  4. Kom paprika på de søde kartofler
  5. AIOLI: Del det hele hvidløg i to og kom lidt olie over.
  6. Sæt det på bradepanden sammen med ­kartoflerne og steg det i ovnen cirka 60 minutter.
  7. Tag de færdigbagte hvidløg ud af skallen og mos (evt. med lidt vand).
  8. Vend med mayonnaise og creme fraiche. Smag til med salt og peber.
  9. Server eventuelt også med en ­frisk salat.