Hel kylling med citronsmør

Hel kylling med citronsmør

Samlet arbejdstid: 80 min
Tilberedningstid: 60 min
Forberedelsestid: 20 min
Nem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

  1. Bland ingredienserne til citronsmørret.
  2. Kyllingen: Snit en dyb lomme i brystkødet, på hver side af kylling og fyld med citronsmørret.
  3. Smør kyllingen med eventuelle rester af citronsmør og drys med salt og peber.
  4. Læg kyllingen i et ovnfastfad og sæt det ind i en kold ovn og tænd på 200°C (varmluft 180°C).
  5. Krydr kyllingen med dit yndlings­krydderi og steg i cirka 60 minutter i ovnen ved 200°C (varmluft 180°C) eller på grillen, ved in­direkte varme, indtil kødsaften er helt klar.
  6. Steg kyllingen i cirka 60-70 minutter til den er 75 grader i centrum af kødet. Test gerne temperaturen flere steder på kyllingen.
  7. Bland ingredienserne til salaten.
  8. Server kyllingen med salaten.