Grydestegt kylling a la år 2000

Grydestegt kylling a la år 2000

Samlet arbejdstid: 90 min
Tilberedningstid: 60 min
Forberedelsestid: 30 min
Mellem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

Grydekylling:

Kyllingens renses, skylles og tørres med køkkenrulle (smid papiret direkte i skaldespanden derefter).   

Gnid kyllingen indvendigt med salt og peber.

Skyl persillen. 

Fyld kyllingen med 100 g smør og persille. Luk med kødnåle.

Smelt resten af smørret i en stor gryde og brun kyllingen på alle sider. (Det er lettest at vende kyllingen ved brug af to store skeer).

Hældes bouillon i gryden, og lad kyllingen stege videre ved svag varme, under låg, til den er mør og kødsaften er helt klar (ca. 60 minutter).

Tag kyllingen op af gryden og hæld stegeskyen i en mindre gryde. Jævn skyen og smages til med salt og peber.

Agurkesalat: 

Agurkerne snittes på et rivejern.

Eddike, vand, sukker og krydderier blandes sammen i en gryde. Lad det få et opkog inden det tages af varmen.

Agurkeskiverne krammes for at få lidt væske fra dem og lægges i en dyb skål.

Hæld den afkølede væde over og lad agurkerne trække til servering. 

Rabarberkompot: 

Rabarberne skylles, snittes til tern og lægges i en gryde.

Skrab vaniljekorn ud af fra vaniljestangen.

Tilsæt vand, sukker og vaniljekorn. Lad rabarberne koge ved middel varme til de har konsistens som grød.

Kompotten sættes til afkøling og kan spises lun eller kold til kyllingen.

Opbevares i køleskabet og kan bruges til kødretter og som pynt på smørrebrød. 

Opskrifter inspireret af de sidste 7 årtier