Hel kylling med lækker peanut-marinade

Hel kylling med lækker peanut-marinade

Samlet arbejdstid: 120 min
Tilberedningstid: 50 min
Forberedelsestid: 30 min
Øvet

Hold min skærm tændt

Tilberedning

  1. Del kyllingen og strø kyllingen med salt og peber.
  2. Bag den i ovnen ved 200°C i 45-50 min. Tag ud og strø med peanuts.  
  3. Kog risene efter anvisningen på emballagen.
  4. Vend ingredienserne til ”brombærrene” sammen. Undlad citronsaften, hvis bærrene er syrlige.
  5. Flæk auberginen og rids frugtkødet med en urtekniv. Fordel olie og salt og bag de 2 halve auberginer i ovnen ved 200° C i 30 min.
  6. Pak bagt aubergine ind i sølvpapir og lad dem hvile 15 min. Skrab så kødet ud af auberginen med en ske og hak det groft med en kniv.
  7. Vend med hvidløg, yoghurt, persille samt salt og peber.
  8. Bland agurk og blomkål og drys med salt.
  9. Hak æggene groft og strø med salt og purløg.
  10. Server peanutskylling med, ris, marinerede brombær, agurk, aubergine ”kaviar” og æg. 

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere