Ovnstegt kylling med citrus
Ovnstegt kylling med citrus
0 - 80 min Mellem

Ovnstegt kylling med citrus

Personer

Ingredienser:

  • 1 kylling
  • revet skal og saft fra 2 økologiske appelsiner
  • revet skal og saft fra 2 økologiske citroner
  • 3 spsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk kinesisk soja
  • 3 dl hønsebouillon eller vand
  • 1 økologisk appelsin i tykke skiver
  • olie til bruning
  • 2 bdt fintsnittede forårsløg
  • salt og peber
  • evt. maizenajævning 

Tilberedning

  1. Læg kyllingen i et ovnfast fad med låg.
  2. Bland revet skal og saft fra appelsin og citron med honning, olivenolie og soja.
  3. Lav et snit i kyllingeskindet på “toppen af brystet”. Løsn skindet fra kødet med en finger. Hæld så meget af saften ind under skindet på kyllingen som muligt. Hæld resten ved. Tilsæt bouillon eller vand.
  4. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader og sæt låget lidt på skrå, så dampen kan slippe ud. Steg ca. 70 minutter.
  5. Brun imens appelsinskiver i olie på en pande. Læg dem i fadet og lad dem stege med.
  6. Tag kyllingen ud og tilsæt de fintsnittede forårsløg.
  7. Smag skyen til med salt og peber. Den kan eventuelt jævnes med lidt maizenajævning.
  8. Tip! Server med kogte eller ovnbagte kartofler eller med løse ris. 

Tid til det hele

Det bedste ved tilberedning af en hel kylling er at den passer sig selv i lang tid, så man også kan nå alt det andet man skal - eller bare hygge imens duften breder sig i hele huset.

Se hvordan Thomas Rode tilbereder og udskærer en hel kylling