Ovnstegt kylling med citrus

Ovnstegt kylling med citrus

Samlet arbejdstid: 80 min
Tilberedningstid: 60 min
Forberedelsestid: 20 min
Mellem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

  1. Læg kyllingen i et ovnfast fad med låg.
  2. Bland revet skal og saft fra appelsin og citron med honning, olivenolie og soja.
  3. Lav et snit i kyllingeskindet på “toppen af brystet”. Løsn skindet fra kødet med en finger. Hæld så meget af saften ind under skindet på kyllingen som muligt. Hæld resten ved. Tilsæt bouillon eller vand.
  4. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader og sæt låget lidt på skrå, så dampen kan slippe ud. Steg ca. 70 minutter.
  5. Brun imens appelsinskiver i olie på en pande. Læg dem i fadet og lad dem stege med.
  6. Tag kyllingen ud og tilsæt de fintsnittede forårsløg.
  7. Smag skyen til med salt og peber. Den kan eventuelt jævnes med lidt maizenajævning.
  8. Tip! Server med kogte eller ovnbagte kartofler eller med løse ris. 

Kylling til middag?

600 opskrifter med dansk kylling

Uanset om det skal være hurtigt og nemt, eller om det helst skal passe sig selv i ovnen, så har vi en opskrift til dig.

Søg blandt alle vores lækre opskrifter

Sådan udskærer du din hele kylling

Vi giver dig viden om alle udskæringerne og en introduktion til, hvordan du bedst udnytter hele kyllingen.

Læs mere

Erstat hakket oksekød med hakket kylling

Skift oksekødet ud med kylling, hvis du vil mindske dit klimaaftryk. Prøv disse 5 klassiske opskrifter, hvor oksekødet er byttet ud til fordel for hakket kylling.

Se mere